‘her Camiye Bir Yetim’ Kampanyası

Seyhan Müftülüğü, Adana İnsani Yardım Derneği ve İHH Adana Temsilciliği tarafından hayata geçirilen ‘her camiye bir yetim’ kampanyasıyla, anne ve babası olmayan çocuklara para yardımı yapılacak.

‘her Camiye Bir Yetim’ Kampanyası
Kampanyanın tanıtımı için Seyhan Müftülüğü toplantı salonunda, bilgilendirme yapıldı. Çok sayıda imamın katıldığı toplantıda konuşan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, dünyanın en büyük sorunlarından birinin yetim çocuklar olduğuna dikkat çekerek, “Şehrimizde ve dünyada büyük bir sorun var. Bu sorun kimsesiz ve yetim çocuklardır. Bu bir yaradır. Bu yarayı düzeltmek başta Müslüman ülkelerin işi olması gerekiyor. Seyhan Müftülüğü, Adana İnsani Yardım Derneği ve İHH Adana Temsilciliği ile ortak bir çalışma yapalım dedik. Başı okşanmayan bir yetim kalmasın diye düşündük. Bu hususta camilerimizi kullanacağız. Camiler sadece namaz kılma yeri olmayacak. Her caminin bir yetimi olması lazım. Biz bir yetimi, bir camiye zimmetleyeceğiz” diye konuştu.

Adana İnsani Yardım Derneği ve İHH Adana Temsilcisi İlhan Geyik ise, dünyada 200 milyonun üzerinde yetim olduğunun tahmin edildiğini kaydederek, “Türkiye’de de bu rakamın 2 milyona yaklaştığı şeklinde bir takım rakamlar var. Henüz net bilgi yok. Adana’da da 30 binin üzerinde çocuk var. Bunlar devletin baktığı yetimlerin haricindeki evde yardıma muhtaç kalmış çocuklar. Biz İnsani Yardım Derneği ve İHH olarak Adana’da 542 çocuğumuza sponsorluk yapmaya çalışıyoruz. Aylık 90 TL katkı yapmaya çalışıyoruz. İstiyoruz ki Adana’da her camimizin bir yetimi olsun, her yetimin elinden tutalım. Sponsoru olduğumuz yetim ailesine, ayda 90 TL banka kanalıyla yardımları ulaştırıyoruz” dedi.

Geyik, daha sonra imamlara kampanya hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA