Mehmet Ağar, Aydın'da

AYDIN - "Susurluk" davasından hükümlüyken denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Aydın'ın Yenipazar ilçesini ziyaret etti.

Ağar, beraberindekilerle Yenipazar Cezaevi'ne giderek bir süre yetkililerle görüştü. Daha sonra Turgut Özal Parkı'na geçen ve buradaki vatandaşlarla sohbet eden Ağar, gazetecilerin sorusu üzerine, Yenipazar Cezaevi yönetimine nezaket ziyaretinde bulunduğunu söyledi.

İlçedeki cezaevinde kaldığı sürece vatandaşların manevi desteğini hissettiğini ifade eden Ağar, "Ülkemizin dört bir yanını karış karış biliyorum. Yenipazar'ı da öğrenmiş olduk. Artık Yenipazar manevi anlamda benim ikinci yerleşim yerim. Sık sık gelip ziyaret edeceğim" diye konuştu.

Mehmet Ağar, burada kendisine hediye edilen Yenipazar İdmanyurduspor formasını kabul etti. Fırsat bulması halinde kulübün sezon açılışına katılmak istediğini söyledi.

Ağar, cezaevinde kaldığı dönemde burada kendisini tıraş eden berber İbrahim Başoğlu'nun iş yerine giderek, "Sen kaldığım sürece cezaevinde tıraşımı yaptın. Şimdi sivil bir vatandaş olarak sana tıraş olmaya geldim" dedi.

Ağar, daha sonra ilçeden ayrıldı.

"Susurluk" davasında 5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 25 Nisan 2012 tarihinde Yenipazar Cezaevi'ne giren Mehmet Ağar, kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 sayılı Kanundan yararlanmak için Aydın İnfaz Hakimliğine müracaat etmiş ve 30 Nisan 2013 tarihinde tahliye edilmişti. Ağar hakkında, 27 Nisan 2014'e kadar denetimli serbestlik tedbiri hükümleri uygulanacak.

Kaynak: AA