Chp’li Kadınlar Kılıçdaroğlu İle Görüştü

CHP İçel İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu, il ve ilçe kadın kolları üyeleri ile birlikte CHP’nin TBMM’deki grup toplantısına katılarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Chp’li Kadınlar Kılıçdaroğlu İle Görüştü
CHP İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Zaimoğlu, beş ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan 45 kadınla Ankara’ya gitti. Ankara ziyaretinde önce Anıtkabir’i ziyaret eden CHP’li kadınlar, daha sonra TBMM’ye geçerek, parti yetkililerine ziyaretler gerçekleştirdiler. Mecliste, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısına katılan kadınlar, toplantıda İçel’in simgesi olan cezerye dağıttılar.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile de görüşen grup adına konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Zaimoğlu, İçel’deki kadın örgütlenmesi, kadınların seçilmesinde cinsiyet kotasının artışının olumlu sonuçları ve yapılan çalışmaları anlattı. Zaimoğlu’nu dinleyen Kılıçdaroğlu, partideki erkek egemenliğini bitirmek için ciddi bir mücadele verdiğinin altını çizerek, “Kırıkkale’de seçim yapıldı, seçim öncesi kadınlarımız aday oldu, seçim bitti kazandılar fakat sonra istifa ettiler. Seçildikten sonra istifa etmeyecek kadınlar, haklarına sahip çıkacaklar. Biz de onları destekleyeceğiz. Verilen her mücadele çocuklarımız için. Kadınların meydanlarda daha fazla yer alması, gelecek adına beni umutlandırıyor” dedi.

Grubun ziyaret ettiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de “CHP olarak kadın örgütlenmesinde bir eksiğimiz vardı. Bu durum seçimlerdeki başarılarımıza da olumsuz yansıyordu. Şimdi görüyorum ki tüm illerimizde kadınlarımız aktif ve çok olumlu çalışmalar yapıyorlar” diye konuştu.

İçel Kadın Kolları üyelerinin ziyaretini değerlendiren CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise mücadelelerinin en önemli güç kaynağının kadınlar olduğunu vurguladı. İçel’deki kadın kollarının çalışmalarından her zaman gurur duyduklarının altını çizen Tamaylıgil, “Türkiye’yi aydınlığa kavuşturacak güce sahip olan kadınlardır. Hem yerel seçimlerde hem de genel seçimlerde CHP’yi zaferlere taşıyacak olan yine kadınlarımızdır. Türkiye hak ettiği yönetime kavuşacak. İçel’e karşı ayrı bir bağım vardır. İnanıyorum ki mevcut başarıların çıtasını daha da yükseltecektirler” şeklinde konuştu.

İçel’deki kadın gücünün Anadolu’nun her tarafına yansımasını istediklerini belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan da grupla yerel seçimler, seçimlerde kadın adayların katılımı noktasında yapılacak çalışmalar konusunda görüştüklerini kaydederek, İçel’den beklentilerinin çok yüksek olduğunu söyledi.

İçel Milletvekilleri Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı ile de bir araya gelen kadınlar adına ziyaretleri değerlendiren Başkan Zaimoğlu, “Ziyarette gördük ki İçel’deki CHP’li kadınların gücü ve örgütlenmesi üst düzeyde. Yaklaşan yerel seçimlerde ciddi zaferler elde edeceğimizi anlattık. İçel’de sadece büyükşehir ve bazı merkez ilçeler değil birçok ilçede daha zaferler kazanacağımızın altını çizdik. Onlar da bizleri yakından takip ettiklerini ifade ettiler. Genel Başkanımız, aday adayı olan kadınlara çok ciddi destek vereceğini ifade etti.

Kendisine ve Genel Merkez yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. TBMM’deki CHP Grup Toplantısına damga vurduk” dedi.

Kaynak: İHA