Iğdır'da ''Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı'' Yapıldı

IĞDIR - Iğdır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde İyi Örnek Çalıştayı'' yapıldı.

Iğdır Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yaptığı açıklamada, eğitimde reformlar yapmak, yeni fikirler ortaya çıkarmak, her eğitimcinin görevi olduğunu söyledi.

Kentte görev yapan öğretmenlerin gönüllü olarak çalıştaya katıldıklarını belirten Ateş, şunları anlattı:

''Birbirimize fikirlerimizle, düşüncelerimizle, farkındalık yaratacağız. Yaratmış olduğumuz bu farkındalığı bize emanet edilen 52 bin öğrencimize yansıtmaya çalışacağız. Buraya katılan 128 gönüllü öğretmen arkadaşımız var. Okullarına döndüklerinde arkadaşlarına, okul yönetimlerine bunları paylaşırken, burada ekilen tohumlar orada yeşermeye başlayacak. Toplumu hareketlendirecek bir kıvılcım anlamına gelecek. Bizim de istediğimiz bir şey var, heves. Aslolan heves ve samimiyettir. Bu oldu mu, başarı gelir. Geri kalan hukuki plan çocuklarımızı yetiştirmiyor. İçimizdeki samimiyet bizleri yetiştiriyor. Buradaki eğitimler yeni projelerin açılmasına faydalı olacak.''

Çalıştaya, Vali Vekili Hacı Uzkuç, Karakoyunlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Tuzluca, şube müdürü Abdulselam Taluk, okulların idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Çalıştay uzmanların çeşitli sunumları ve soru cevap şeklinde devam etti.

Kaynak: AA