Aspendos Festivali’nin Kapanış Temsili Mdob’dan

20. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nin kapanış temsilini, “Carmen” operası ile İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB) yaptı.

Aspendos Festivali’nin Kapanış Temsili Mdob’dan
MDOB’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, MDOB Aspendos Festivali’nde Fransız yazar Prosper Merimee’nin aynı adlı romanından operaya uyarlanan, librettosunu Henri Meilhac ve Ludoviç Halevy’in yazdığı Georges Bizet’in dünyaca ünlü Carmen operasını sahneledi. MDOB şeflerinden Vladimir Lungu yönetiminde tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sahnelenen ve festivalin kapanış temsili olan eseri binlerce sanatsever ayakta alkışladı. Recep Ayyılmaz’ın sahneye koyduğu eserde, Carmen rolüyle büyük beğeni toplayan Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Ferda Yetişer’e, ünlü İspanyol tenor Enrique Ferrer “Don Jose” rolü ile eşlik etti. Michaela rolünde ise MDOB solist sanatçısı Bengi İspir Özdülger büyük başarı elde etti.

Eserin dekor tasarımı Seyhan Atamer’e, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, ışık tasarımı Müfit Özbek’e, koregrafisi Neslihan Öztürk’e ait. Koro şefliğini Oleg Constantinov’un yaptığı eserde başlıca rolleri Ferda Yetişer, Enrique Ferrer, Arda Aktar, Bengi İspir Özdülger, Ufuk Kasar, Mehmet Erkoç, Funda Uyanık, Dilara Yanar, Serkan Karagöz ve Deniz Karausta paylaştı.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı açıklamada, “Bizet’in Carmen operasını yoğun bir hazırlık ve kalabalık sanatçı kadrosuyla İçel prömiyerini bu sanat sezonunda gerçekleştirmiştik. İçelli sanatseverlerin yoğun ilgisiyle tüm temsillerini kapalı gişe oynadığımız Carmen operasını bu kez 20. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali’nde sahneleyerek, uluslararası bir sanat festivalinde hem ülkemizi hem de İçel’i temsil etmenin haklı gururu içerisindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA