Ordu Merkezden Sonra İlk Yaşlı Bakımevi Tekkiraz’da Açıldı

Ordu merkezden sonra il genelinde ilk Yaşlı Bakımevi Tekkiraz beldesinde açıldı.

Ordu Merkezden Sonra İlk Yaşlı Bakımevi Tekkiraz’da Açıldı
Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, yaşlıların huzur içinde her türlü ihtiyacının karşılanacağı bakımevini Tekkiraz’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tekkiraz’da yaşlılara bakım, barınma gibi her türlü hizmetin verildiği Yaşlı Bakımevi hizmete açıldı. Uzun yıllar Kur’an kursu olarak hizmet veren ve son yıllarda atıl vaziyette olan bina, Tekkiraz Belediyesi tarafından onarılarak Yaşlı Bakımevi haline getirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet verecek olan Tekkiraz Yaşlı Bakımevi ilk etapta 25 kişiye barınma ve bakım hizmeti verecek.

Tüm alt yapısı Tekkiraz Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tekkiraz Yaşlı Bakımevi, dünden itibaren barınma hizmeti talebinde bulunanlara kapılarını açtı. Kurban kesilerek yaşlıların kabul edildiği bakımevi, gerek konfor, gerekse de verilen hizmet açısından yıldızlı otelleri aratmıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Ordu İl Müdürlüğü’ne müracaatta bulunan 20 kişi dünden itibaren Tekkiraz Yaşlı Bakımevine giriş yaparak bu hizmetten yararlanmaya başladı.

2 katlı Yaşlı Bakımevi’ni beldeye kazandırdıkları için sevinçli olduklarını belirten Tekkiraz Belediye Başkanı Necdet Yılmaz, “İnsan gençliğinde bir şekilde her yere sığıyor ama yaşlanınca insan zor durumda kalabiliyor. Esasında ben kızı olmayanları düşünüyorum. Benim de kızım yok, yarın bir gün huzurevine düşeriz diye böyle bir hizmete öncülük ettik. Burası eskiden Kur’an kursu binası idi. Ancak fonksiyonunu yitirmişti ve hizmet vermiyordu. Binanın yaşlı bakımevi olarak hizmete açılmasını planladık ve yaşlı bakımevi genel müdürlüğü ile de görüştük. Kendileri bize destek verdi yardımcı oldu. Bizim müracaatımızın ardından birçok yer de böyle bir yer açmak için müracaatta bulundu. Ordu’da bizden sonra 8 ilçe daha müracaat etti ama ilk açan biz olduk” dedi.

Yaşlı bakımevine yeterince talep olduğunu ve Tekkiraz’daki bakımevinin açıldığı gün yüzde 80 doluluk oranına ulaştığını belirten Başkan Yılmaz, “Talepler Ordu il müdürlüğüne yapılmakta. Ordu’da şu an 12 kişi sırada beklemekte. Yer olmadığı için kısa bir süre önce Çaybaşı’ndan bir kişiyi Trabzon’a gönderdik. Bölgede burayı bekleyen ve buraya gelmek isteyenler var” diye konuştu.

Kaynak: İHA