Vali Çiftçi, Afete Maruz Kalan İlçelerde İncelemelerde Bulundu

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, 17-18 Haziran 2013 tarihlerinde yağan aşırı yağışlar sonucu Ordu’nun bazı ilçelerinde meydana gelen sel, heyelan ve su baskınlarında oluşan hasarları ve zararları değerlendirmek, hasarların giderilmesine yönelik çalışmaları koordine etmek amacıyla, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde bazı kurum yöneticileriyle toplantı yaptı ve afete maruz kalan ilçelerde incelemelerde bulundu.

Vali Çiftçi, Afete Maruz Kalan İlçelerde İncelemelerde Bulundu
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde bulunan İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde, Vali Yardımcısı Salih Yüce, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, DSİ 75. Şube Müdürü Coşkun Alp, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Namık Kemal Uzunlar, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Abdulkadir Hatipoğlu, Karayolları 77. Şube Şefliği yetkilileri ve diğer yetkililerin katılımıyla bir toplantı yapan Vali Kenan Çiftçi, 17-18 Haziran 2013 tarihlerinde yağan aşırı yağışlar sonucu meydana gelen sel, heyelan ve su baskınlarının meydana getirdiği hasarlar, bu hasarları tespit çalışmaları, hasarların giderilmesine yönelik yürütülen çalışmalar hakkında kurum yetkililerinden bilgiler aldı.

Toplantıda, yaşanan sel, heyelan ve su baskını sonucu, ilçeler bazında oluşan hasar durumu, zarar gören konut durumu, meydana gelen tarımsal afetler, yol ve ulaşım durumu hakkında, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık tarafından Vali Kenan Çiftçi’ye brifing verildi.

Vali Kenan Çiftçi, İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki toplantının ardından, toplantıya katılan kurum yetkilileriyle birlikte afete maruz kalan ilçelere giderek, incelemelerde bulundu.

Vali Kenan Çiftçi, 17-18 Haziran 2013 tarihlerinde yağan aşırı yağmur sonucu bazı ilçelerde oluşan hasarları ve bu hasarları gidermeye yönelik çalışmaları yerinde görmek, afete maruz kalan vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunmak üzere sırasıyla Fatsa, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe ve Ulubey ilçelerini ziyaret etti.

Aşırı yağışların sebep olduğu hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Çiftçi, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasına müteakip gerekli olan afet ödeneğinin Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından talep edileceğini söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca Ordu’ya gönderilen 500 bin TL’lik acil ödenekle, afete maruz kalan vatandaşların acil ihtiyaçları ile acil kamu hizmetlerinin karşılanacağını ifade eden Vali Çiftçi, afete maruz kalan yerleşim yerlerindeki yaraların kısa sürede sarılarak, hayatın normale döneceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA