18. Ulusal Pazarlama Kongresi

KARS - Kafkas Üniversitesi ev sahipliğinde Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği tarafından, üniversitelerin pazarlama bölümlerinde görev yapan akademisyenlere yönelik gerçekleştirilen 18. Ulusal Pazarlama Kongresi, Sarıkamış'ta başladı.

Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen "Yerel Ekonomilerin Ulusallaştırılmasında Küresel Pazarlamanın Etkisi" temalı kongrenin açılış töreninde konuşan kongrenin Onursal Başkanı KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, üniversite olarak bu tür bilimsel etkinlikleri desteklediklerini söyledi.

Özcan, kongrede sunulacak bilimsel çalışmaların akademik camiaya ve sektöre büyük yarar sağlayacağına inandığını vurguladı.

Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği Başkanı ve 18. Ulusal Pazarlama Kongresi Dönem Başkanı Prof.Dr. Bahtışen Kavak ise KAÜ'nün böyle bir organizasyonu üstlenmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Bu kongreyle oluşturulan 23 alan koordinatörlüğünde çalışmaların yürütüldüğünü belirten Kavak, "Türkiye'deki pazarlama akademiyasının gelişmesi ve her kesime yayılması için çaba sarf ediyoruz. Pazarlama akademiyasının belli bir yerde çok daha anlamlı çok daha bilimsel sevgiyle birleşmesini bunu dernek çatısı altında yapabilmesi için ve sahiplenme ruhunun çok daha iyi gelişebilmesi için herkese yaymamız gerekiyor. Bu yüzden herkesin bu derneğe gelip katkı sağlaması lazım" şeklinde konuştu.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de 21. yüzyılın en dikkat çekici konularının bilgi ve iletişim olduğunu belirterek, bu yüzyılda bilgi üretimi ve iletişim hızının önceki yıllara göre çok daha hızlı gerçekleştiğini ifade etti.

Bilgiyi önce üreten toplumların medeniyet seviyesinin üst çıtasında yer aldığına dikkati çeken Ermiş, "Söz konusu toplumlar sadece daha müreffeh hale gelmiş olmamakla beraber dünya üzerindeki diğer toplumların daha zengin, daha kalkınmış olmalarına katkı sağlamışlardır. Geçtiğimiz son 30 yıla damgasını vuran küreselleşme olgusu yeryüzünü bir pazar yerine dönüştürmüştür" dedi.

22 Haziran Cumartesi günü sona erecek olan kongreye, değişik üniversitelerden 196 akademisyen katılıyor.

Kaynak: AA