(özel Haber) Kocaeli'de Hortum Görüntüleri Kameralara Yansıdı

Körfez İlçesine bağlı Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesinde geçen hafta meydana gelen hortum felaketinin dehşet veren görüntüleri ortaya çıktı.

(özel Haber) Kocaeli'de Hortum Görüntüleri Kameralara Yansıdı
Vatandaşlar tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülerde evlerin çatıları kağıt parçası gibi koparak etrafa savruluyor.
Olayı gören bazı kadınlar paniklerken, bazı hayvanlar ve otomobillerin hortuma kapılarak metrelerce sürüklendiği görüldü.

Öte yandan Kızılay, hortum felaketi sonrası mağdur vatandaşlara çadır dağıttı.

Birçok evin çatısının uçtuğu, evdeki eşyalarının kullanılamaz hale geldiği Cumhuriyet Mahallesinde halk bir haftadır çadırlarda yaşıyor. Soğuk ve yağmurlu havalarda çadırlarda yaşamakta güçlük çeken vatandaşlar yetkililerden bir an önce evlerinin onarımı için yardım bekliyor. Olay esnasında evlerde yaşayan vatandaşlar, felaket sırasında yağmur yağdığını, bu yüzden evde olduklarını, dışarıda olmadıkları için kendilerini şanslı saydıklarını belirtti.

Felaket sırasında mahallede bulunan yaklaşık 200 öğrencinin eğitim gördüğü okulda olduğu, öğretmenlerin şiddetli yağmur nedeniyle öğrencileri 10 dakika erken bırakmasının büyük bir faciayı önlediği öğrenildi.
Kaynak: İHA