Organ Bağışıyla 3 Kişiye Umut Olan Şahin, Toprağa Verildi

AMASYA - Amasya'da torunlarını kozalaklardan korumak için çıktığı çam ağacından düşerek beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan 60 yaşındaki İsmail Şahin, memleketi Taşova'da toprağa verildi.

Taşova'ya getirilen Şahin'in cenazesi Merkez Çarşı Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Doğu Mahallesi mezarlığına defnedildi.

Şahin'in oğlu Harun Şahin, "Babamızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Ama babamın bağışlanan organlarının başka canlarda yaşaması ve o canlara hayat vermesi bizi teselli ediyor" diyerek herkesi organ bağışında bulunmaya davet etti.

Cenaze törenine Taşova Kaymakamı Engin Uysal, Belediye Başkanı Özgür Özdemir, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Uz. Dr. Fikret Kaya, Başhekim Op.Dr. Mustafa Erdoğan, Başhekim Yardımcısı, Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Op.Dr.Tevrat Özalp, Doku ve Organ Nakli Koordinatörü yardımcısı Mürsel Yüksek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-3 kişiye umut oldu

Amasya'da torunlarının üstüne kozalak düşmesin diye çıktığı çam ağacından düşen ve kaldırıldığı Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 60 yaşındaki İsmail Şahin'in organları 3 kişiye umut olmuştu. Şahin'den alınan iki böbrek ve karaciğer organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere Erzurum, Bursa ve Malatya'ya gönderilmişti.

Kaynak: AA