Amatör Balık Avcıları Sezonu Açtı

KOCAELİ - Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Engin Uztürk, iç sularda sazan balığı av yasağının kalktığını söyledi.

KAMADER'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Uztürk, 16 Haziran Pazar gününden itibaren Ankara, Afyon, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak illerinde sazangillerin avının serbest olduğunu kaydetti.

Sazan, Kadife, Şiraz, Yayın ve Tatlısu Kefali gibi sazangil türü balıkların avlanabileceğini beliten Uztürk, amatör balıkçıların yeni tebliğlerde getirilen değişiklere dikkat etmesi gerektiğini vurgulayarak, "bu değişiklerin en önemlisinin boy ve adet limitleridir" dedi.

Uztürk şöyle devam etti:

"Sazan balığının avlanma boy limiti 40 santimetredir ve bir günde en fazla 5 adet avlanılabiliyor. KAMADER olarak, 3/2 Numaralı Amatör Balıkçılığı Düzenleyen tebliğini kitapçık olarak bastırdık ve amatör olta balıkçılarına ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Her amatör balıkçının çantasında taşıması gereken bu kitapçığı dernek merkezinden ve ilimizdeki av bayilerinden temin edilebilir."

Uztürk, 2013-2014 av sezonun tüm amatör olta balıkçılarına hayırlı olmasın dileyerek, "Herkese kazasız ve belasız bir sezon geçirmelerini temenni ediyor, balıçlılara rast gelsin diyorum" dedi.

Kaynak: AA