Balta: “kamu Malına Zarar Veren Sahte Vatan Sevdalısıdır”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Gezi Parkı adı altında yaşanan olaylarda eylemleri yapanların sahte vatan sevdalısı olduğunu söyledi.

Balta: “kamu Malına Zarar Veren Sahte Vatan Sevdalısıdır”
AK Parti Çarşıbaşı Gençlik Kolları tarafından organize edilen 4. Gençlik Şöleni Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın katılımı ile yapıldı. Şölene, Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın yanı sıra Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel ile partililer ve gençler ilgi gösterdi. Şölende bir konuşma yapan Balta, şöyle konuştu: ”Son on buçuk yılda bütün güzellikleri birlikte yaşadık. Mayıs ayı Türkiye’nin zirve yaptığı bir aydır. Mayıs ayında Türkiye IMF’ye 23 milyar dolar borcunu ödemiş ve kapatmıştır. Türkiye, yılın ilk çeyreğinde yüzde 3 büyümüştür. GSMH 805 milyar dolar oldu. Mayıs ayında 46 milyar dolarlık yıllık 100 milyon yolcu kapasiteli dünyanın en büyük üçüncü havaalanının temelini atmış. 22 milyar dolarlık nükleer santral ve 2.5 milyar dolarlık Yavuz Sultan Selim adında büyük padişahımızın ismini taşıyan üçüncü köprünün temeli atılmıştır."

ÇEVRECİ BAŞBAKAN
Türkiye’de her alanda zirve yapılarak önemli gelişmeler yaşandığını belirten
Balta, şunları söyledi: "Faizler düşerek Türkiye büyümüştür. Yine bu ayda İMKB 93 bin puana, gösterge faizi yüzde 4.67 olmuştur. Merkez Bankası döviz rezervi 135 milyar dolar olmuştur. Bu güzel hizmetleri sayın başbakanımız ve bu teşkilatlar yaptı. Yapılan güzel hizmetleri milletimizle birlikte yaşadık. Ama bir yerden düğmeye basılarak engellenmeye çalışılmıştır. Bizim anlayışımızda bir ağaç bile önemlidir. Ama bu ülkede on yıldan beri 2 milyar 800 milyon fidan dikildi. Dünyada en çevreci lider olan başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu manada ödülde almıştır. Ülkemiz en çevreci ülke haline gelmiştir.”
Çözüm sürecinin başarıyla devam ettiğini vurgulayan Muhammet Balta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetimiz uzun zamandır ülkemizin baş sorunu olan terör konusunda büyük bir adım atarak çözüm sürecini başlatmıştır. Sürece siz halkımızın desteği oldukça fazla. Ülkesini seven, vatanını seven herkes bu sürece destek vermelidir. Görüldüğü üzere analarımız artık ağlamıyor. Gezi Parkı adı altında yaşanan olayları hep birlikte görmekteyiz. Elinde Türk bayrağı taşıyıp kamu mallarına zarar verip sağı solu kırıp polisimize taş atan sahte vatan sevdalısıdır. Elinde Türk bayrağı taşıyan, devletinin araçlarına zarar vermez. Polisine, askerine taş atmaz. Polisimizi de askerimizi de çok seviyoruz. O polislere küfredenleri kınıyorum. Türkiye'de ne zaman huzur güven barış ve kardeşlik yaşanırsa birileri düğmeye basıyor. 200 yıldan beri ülkemizin huzurunu bozanlara karşı uyanık olmamız lazım."
Gezi Parkı eylemi yapan çevreci derneklerini daha önce yapılan ağaç katliamlarında göremediklerini anlatan Balta, sözlerine şöyle devam etti: "Biz aynı hassasiyeti orman yangınlarında da binlerce ağacın kesilip kampüs yapılırken de görmek isterdik. Biz yıkmaya değil yapmaya geldik. 76 milyon yetmez. Bütün insanları sevmeye geldik. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bundan sonra da bir ve beraber olacağız. Vatandaşlarımız hiç kuşku duymasın Başbakanımız ve hükümetimiz ülkemiz için gece gündüz demeden çalışıyor. Ülkemiz gelişmeye büyümeye devam edecek. Birliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimiz artarak devam edecektir. Biz gücümüzü halkımızdan alıyor ve hesabı halkımıza ve sonunda Allah'a vereceğiz. Sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum. Hangi siyasi görüşten olursanız olun vatanınızı milletinizi bayrağınızı sevin. Bizi bölmek isteyenlerin oyunlarına gelmeyin.”
Karadenizli sanatçı Sinan Yılmaz ve diğer sanatçılar söyledikleri şarkılar ile birlikte şölene katılanlara keyifli anlar yaşattı.
Kaynak: İHA