Afyonkarahisar’da ‘pkk ve Terörizm İle Mücadelenin Önemi’ Konferansı

İslam Birliği Deneği tarafından Afyonkarahisar'da ‘PKK ve Terörizm İle Mücadelenin Önemi’ konferansında konuşan televizyon programcısı Serdar Dayanık, İstanbul Taksim’de yaşanan ‘Gezi Park’ olaylarına tepki göstererek, “Ağaca hassasiyet gösterdiklerini söyleyenler, insan karşı hassasiyet göstermiyor sağa, sola molotof kokteyli atıyor” dedi.

Afyonkarahisar’da ‘pkk ve Terörizm İle Mücadelenin Önemi’ Konferansı
İslam Birliği Deneği tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) toplantı salonunda gerçekleştirilen seminer, Mehteran Takımı’nın Anıt Park’ta verdiği mini konser ile başladı.

Seminere Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Televizyon programcısı Serdar Dayanık, moderatörlüğünde yapılan ‘PKK ve Terörizm İle Mücadelenin Önemi’ konferansının açılışında konuşan Serdar Dayanık, İstanbul Taksim’de yaşanan ‘Gezi Park’ olaylarına değindi. Olaylar sırasında özellikle Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) asılan çeşitli ideolojilere ait bayraklara tepki gösteren Dayank, şunları söyledi:
“Bu bayraklar ağacı ve yeşili savunan bayraklar değil. AKM'nin duvarında orak ve çekiç bayraklarının PKK terör örgütünü sembolize eden bayrakların ve Ernesto Che Guevara'nın olduğu afişlerinin orada ne işinin olduğunu sormak lazım. Ağaç kesmenin ne kadar yanlış olduğunu savunan insanlar bakıyorsunuz, sağa-sola molotof kokteyli atıp mağazaları, bankaları yakıyorlar. Sonrada doğaya karşı hassasiyetlik diyorlar. Kısacası, 'Ben ağaca karşı hassasiyet gösteririm, ama insana karşı göstermem' diyorlar. Bu nasıl mantık? Bunu sormak lazım. Ayrıca, polise 5 kiloluk taşları fırlatanlar, ağaçları koruyan insanlar olabilir mi? Buna inanan ancak ve ancak çok saf bir zihniyet olmalı diye insan düşünmeden edemiyor insan. Olayların Ağaç ve yeşil sevgisi ile alakası yok. Olay farklı amaçlar güden komünist düşüncenin İstanbul’da yaptığı bir ayaklanma denemesidir. Demokratik talepleri olan insanlar böyle yapmaz, müzakere ile konuşma ile olur. Yaşanan bu olaylara karşı, anti komünist bir propaganda yaparak, eylemleri gerçekleştirenlerin yanlış fikirlerini ortadan kaldırmalıyız.”
Kaynak: İHA