Vali Harput Zeki Müren'in Okulunu Ziyaret Etti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının son günlerinde okul ziyaretlerine devam ediyor.

Vali Harput Zeki Müren'in Okulunu Ziyaret Etti
Osmangazi ilçesinde Tophane İlkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Harput’a İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Zeyrek eşlik etti. Okulların son haftadaki öğrenci devam durumları ve ihtiyaçlarını tespit etmek için yapılan ziyaretlerde, Vali Harput, öğrencilere çeşitli sorular sordu. Harput, sorulara cevap veren öğrencilere kalem hediye ederek öğretmenlerini tebrik etti. Tophane İlkokulu ve Ortaokulu’nun başarılarının göz doldurduğunu ifade eden Harput, özellikle Bursa’da bulunan tarihi şahsiyetlerin çocuklarımıza öğretilmesi ve bu tarihi mekânların gezdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Okul müdürü Hasan Turlin ise okul hakkında Harput’a bilgi verdi. Üç yıldır akıllı tahta ile eğitim verdiklerini belirten Turlin, teknolojiyi en üst seviyede kullanmaya gayret ettiklerini vurguladı.

Okulda çalışan öğretmenleri de dinleyen Vali Harput, yeni eğitim öğretim yılında sistemdeki değişiklikler sebebiyle doğacak sıkıntıları aşmak için tüm eğitim çalışanlarından özverili davranmalarını istedi.

Öğrenci ve öğretmenlerin fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmeyen Vali Harput, onlarla birlikte objektiflere poz verdi.

Zeki Müren başta olmak üzere pek çok tanınmış şahsiyeti mezun eden Tophane İlkokulu ve Ortaokulu Bursa’nın en eski okullarından biri. Geçmişi 1879’a kadar uzanan okuldan şimdiye kadar binlerce öğrenci mezun oldu.
Kaynak: İHA