Vakıflar Müdürlüğü 5 Bin Kişiye Yemek Dağıttı

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, ‘Vakıf Haftası’ etkinlikleri kapsamında Eyüp Sultan Meydanı’ndan 3 bin kişiye yemek dağıtılırken, 2 bin kişinin evine de sefer taslarıyla yemek gönderildi.

06-12 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıf haftasında bu yıl yine binlerce vatandaşa yemek dağıtıldı. Vakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğü, Vakıf haftası etkinlikleri kapsamında Eyüp Sultan Meydanı’ndan 3 bin kişiye yemek dağıttı.

Düzenli bir şekilde yapılan dağıtımda vatandaşlar sıraya girerek yemeklerini aldı. Yemek menüsü pilav, et ve ayrandan oluşurken yemeklerde 600 kilo et ve 600 kilo pilav kullanıldı. Meydanda yapılan dağıtımın yanı sıra 2 bin kişinin evine de sefer taslarıyla yemek gönderildi. Etkinliğe katılan Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak ve Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Özekici kazanların başına geçerek bir süre vatandaşa kendi elleriyle yemek dağıttı.

Vakıf bilincinin halka anlatılması gerektiğini belirten Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Özekici, “Bu gelenekler anlatıldığında birinden diğerine geçiş yapıyor. Biz bu iyilik hareketinin tüm memleketimize yayılmasını istiyoruz. Ecdadımız vakıf yolu ile sosyal yardımlaşmayı en üst zirveye çıkarmıştır. Bizde bunu devam ettirmeye gayret gösteriyoruz. Şu anda 2 bin ailenin evine sefer taslarıyla sıcak yemek gönderiyoruz. Yine Eyüp Sultan Meydanı’nda vakfeden vakıfların ruhlarını şad edebilmek için yemek dağıtıyoruz. Bu şekilde bize bağışta bulunan insanlarımıza paralarının nereye gittiğini de göstermiş oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA