Çakır, 'Doğu Garajı Bir Ay Sonra Hizmete Açılacak'

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Şehit Fevzi Mahallesi’nde yapılan edilen Doğu Garajı’nda incelemelerde bulundu.

Çakır, 'Doğu Garajı Bir Ay Sonra Hizmete Açılacak'
Basın mensuplarının da katıldığı inceleme gezisinde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Merkeze yığılmaları önlemek ve doğu bölgesinden gelen toplu taşıma araçlarını belli bir noktada toplamak amacıyla geçtiğimiz yıl Doğu Garajı inşaatına başlamıştık. Bu sene bütün bağlantı yollarıyla birlikte çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmalarıyla birlikte burası artık hak sahiplerine teslim edilebilecek boyuta geldi” dedi.

Doğu Garajı’nda 39 işyeri bulunduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Ayrıca garajda kafeterya, market, otopark ve idari bina gibi sosyal donatı alanları bulunuyor” dedi.

Başkan Çakır, garajda, doğu bölgesindeki Doğanyol, Pütürge, Kale ilçelerimiz ile bunlara bağlı belde ve köylerimizden gelen vatandaşlarımıza toplu taşıma hizmeti verileceğini belirterek, “Burada hemen giriş-çıkışları rahatlatmak adına daha önceden üzerlerinde ev olan yerlerde kamulaştırma çalışmaları yaptık. 2 ana yol ile birlikte bağlantısını da tamamladık. Yayaların mağdur olmaması adına da 1 yaya üst geçidi yaptık. İlçelerimizden vatandaşlarımız geldiği zaman çok rahat edebilecekleri, yaya olarak şehir merkezine hemen 5 dakikalık bir mesafede bir mekan hazırladık” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, Doğu Garajı’nın yapıldığı bölgenin daha önce atıl bir durumda olduğuna değinerek, “Bu projemizi de çevre yolu altında gerçekleştirmiş olduk. Burada bizim asfalt şantiyemiz vardı. Şantiyemizi buradan kaldırarak Beylerderesi’nin diğer tarafına taşıdık ve burada da Doğu Garajı’nı inşa ettik. 1 ay içerisinde de buradaki işyerlerinin teslimini yapacağız. 1 ay sonra da inşallah buranın hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA