Küresel Seyahat Acentesi Dernekleri Anlaşması Örgütü İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Kuzey Kıbrıs’ta Yaptı

Viyana’da geçen yıl Mayıs ayında kurulan “Küresel Seyahat Acentesi Dernekleri Anlaşması Örgütü/ Global Alliance of Travel Agent Associations (GATAA)” ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirdi.

Küresel Seyahat Acentesi Dernekleri Anlaşması Örgütü İlk Yönetim Kurulu Toplantısını Kuzey Kıbrıs’ta Yaptı
Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği KITSAB Onursal Başkanı ve GATAA Genel Sekreteri Ahmet Necati Özkan tarafından yapılan açıklamaya göre, 3-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantıda, GATAA Genel Sekreteri Ahmet Necati Özkan’ın açılış konuşması sonrasında KITSAB Başkanı Orhan Tolun, GATAA Başkan Yardımcısı Joseph Reitinger, bu toplantıda Başkanlığa seçilen Neil Armorgie, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel birer konuşma yaparak, Uluslararası Turizm Örgütü olan GATAA’nın önemini, ileriye dönük yapılacak faaliyetleri ve Kuzey Kıbrıs Turizmine yapacağı katkılara değindi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da mesajında “GATAA’nın KKTC’de ilk kez yönetim kurulu toplantısı yapması, uygulanmakta olan izolasyonların aşılması yönünde olumlu bir gelişmedir” dediği belirtildi.

Toplantıda ayrıca, Malezya Seyahat Acenteleri Derneği (MATTA) ile KITSAB arasında bir İşbirliği Anlaşması imzalandı. Bu anlaşmayla Malezya’daki acentelerle KKTC’dekiler arasında işbirliği yolları açıldı.
Kaynak: İHA