Dinar'da 7. Türkçe Şöleni

Dinar Fatih Ortaokulunun geleneksel olarak düzenlediği 7. Türkçe Şöleni Türk Halk Müziği konseriyle sona erdi.

Park Ala Çok Amaçlı Salonu'nda Fatih Ortaokulu öğretmenleri ve Dinar Musiki Kültür Derneği üyeleri tarafından hazırlanan Türk Halk Müziği konserinde konuşan okul müdürü Mehmet Öztürk, 7'nsini düzenledikleri Türkçe Şöleni'nin amacının çocuklara dilimizi en ince ayrıntısına kadar bütün yönleriyle öğrenmeleri bir diğer amacının da çocuklarda okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi.

Bu ylı 7'ncisi düzenlenen Türkçe şöleninin daha büyük çapta olduğunu belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"7 ilden okullar ve öğrencilerimiz geldi. Biz bir kitap seçtik. Seçtiğimiz kitap Sinan Yağmur'un 'Aşkın gözyaşları' isimli kitabıydı ve bu kitaptan öğrencilerimizi sınava soktuk ve ödül töreni yaparak ödüllendirdik. Aynı eserin tiyatrosunu halkımıza gösterdik çok yoğun bir ilgiyle halkımız izledi. Bugünde sene başından bu yana öğretmenlerle çalıştığımız koromuzla ve Dinar Marsyas Musiki Kültür Derneğine saz ekibi ortaklaşa bir program hazırladık."

Daha sonra, Marsyas Musiki ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Acar'a Dinar Kaymakamı Avni Kula tarafından plaket takdim edildi.

Konsere, Dinar Kaymakamı Avni Kula, Cumhuriyet Savcısı Müslüm Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Yahya Özçelik, Belediye Meclis Üyesi Seydi Güçlü, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

-Başmakçı'da haşhaşlar çiçek açtı

Başmakçı ilçesinde haşhaşlar çiçek açtı.

Çiftçiler mayıs ayında çiçeklenen haşhaşın haziran sonunda hasat edildiğini belirtti.

Bir dekar haşhaştan ortalama 80 ile 100 kilogram arası iç, 90 ile 100 kilogram arası kabuk elde edildiği öğrenildi. Kabuğu kilogramı 2,5 liradan devlete satan çiftçi içini ise özel sektöre 5 ile 8,5 lira arasında sattığını ifade etti.

Muhabir: Eser Devran Çekinir-Esma Eser / Canan Tükelay

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA