Tura 30 Binden Fazla New Yorklu Katıldı

Bu yıl 36.'sı düzenlenen New York Bisiklet Turu'na 30 binden fazla kişi katıldı.

"5 Boro Bike Tour" adı altında düzenlenen bisiklet turunda 64 kilometrelik yol trafiğe kapatıldı.

Yarışmacılar, Manhattan'da Broadway Caddesi'nin güney başlangıcı olan Bowling Green noktasından start aldı. Yarışta, Örümcek Adam filminin de bazı sahnelerinin çekildiği Queens Köprüsü trafiğe kapatıldı.

New York City'nin 5 noktasını oluşturan Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn ve Staten Island'ı kapsayan uzun parkur boyunca, her türlü sağlık ve güvenlik önleminin alındığı gözlenirken, bazı bisikletçilerin tura bebekleri ve çocuklarıyla katılması, renkli görüntüler oluşturdu.

-Maraton'a 2 bin gönüllü destek verdi-

Bir bankanın ana sponsorluğuna gerçekleşen yarış boyunca katılımcılara, teknik destek, su dağıtımı ve benzeri ihtiyaçlar için 2 bin civarında New Yorklu gönüllü görev aldı.

Şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımını teşvik eden organizasyona, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg başta olmak üzere belediye bünyesindeki çevre ve ulaşım koordinatörlükleri de destek verdi.

Bisiklet maratonunu organize eden Bike New York Başkanı Ken Potziba, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, geçen yıl 12 bin New Yorkluya şehirde bisiklet kullanımı hakkında ücretsiz ders verdiklerini belirtti.

Potziba, bugün gerçekleştirilen bisiklet organizasyonunun Boston Maratonu mağdurları için yardımlaşma duygularını ifade etmelerine de fırsat verdiğini ifade ettiği açıklamasında, "Bu yıl her zamankinden daha fazla gönüllümüz var. Maraton rotası boyunca gönüllü olarak pazar gününü bizlere adayan 2 binin üzerindeki New Yorkluya teşekkür etmeyi unutmayalım"sözlerine yer verdi.

Organizasyondan elde edilen gelirin Boston saldırılarında hayatını kaybeden ve yaralanan katılımcıları desteklemek için kullanılacağı öğrenildi.

Öte yandan yarışta polisin olası terör saldırısına karşı geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Muhabir: Mücahit Oktay-Cem Özdel

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA