Organ Nakli İçin Evden Kaçtı

Organ nakli olmak için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurmaya karar veren 20 yaşındaki genç kız, ailesi ile birlikte yaşadığı Çorum'da önce özürlü ve bakım maaşlarını biriktirdi, sonra da bir veda mektubu yazarak evden kaçarak Antalya'ya geldi.

Organ Nakli İçin Evden Kaçtı
Çorum'da 8 çocuklu çiftçi bir ailenin kızı olan 20 yaşındaki Fadime Çilingir, böbrek yetmezliği nedeniyle 7 yıldır diyalize girdiğini ancak artık organ nakli olarak sağlığına kavuşmak istediğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin basında çıkan organ nakilleri ile ilgili haberlerini takip ettiğini belirten genç kız, nakil için Antalya'ya gelmek istediğini ancak ailesinin maddi imkansızlığı nedeniyle gelemediğini ifade etti

Antalya'ya gelmeye karar verdiğini ve bunun için özürlü ve bakım maaşlarını biriktirdiğini anlatan Fadime Çilingir, 2012 yılının Haziran ayında ailesine, "Merak etmeyin beni. Nakile gidiyorum" diye yazarak evden ayrıldığını söyledi.

Genç kız, "Bu kararı vermek kolay olmadı. Ama yapmak zorundaydım. Kafama koymuştum” dedi

“KIZIMIZ TELEFONDA ÇOK KONUŞUYORDU”
Fadime Çilingir, Çorum’dan Antalya’ya geldiğinde ailesinin mektubu okuduktan sonra polise başvurduklarını ve, "Kızımız telefonda çok konuşuyordu. Kocaya kaçmıştır" dediğini söyledi

Çilingir, günlerce organ nakli için başvurduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin bekleme koltuklarında uyuduğunu belirterek, daha sonra öğrenci yurdunun yanındaki bir apartta kaldığını söyledi.

Halen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde diyalize girdiğini belirten genç kız, organ nakli bekleme listesine yazıldığını söyledi.

Genç kızın en büyük hayali, böbrek nakli olarak sağlığına kavuşmak.
Kaynak: İHA