Alpsarı Göleti ve Mesire Alanı Hizmete Açıldı

Çankırı'nın Korgun ilçesinde bulunan Alpsarı Göleti, yapılan düzenleme ve yenileme çalışmalarının ardından yeniden hizmete açıldı.

Alpsarı Göleti ve Mesire Alanı Hizmete Açıldı
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ortaklığıyla Çankırı'ya kazandırılan çok amaçlı sosyal tesisin açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Vali Özcan, Çankırı'ya kazandırılan alanın sosyal alan sıkıntısını önemli ölçüde azaltacağını ifade ederek, Çankırı'da her alanda olumlu gelişmeler yaşandığını ifade etti.

Özcan, "Projemizin ihale bedeli 812 bin 799 lira. Bu miktarın 330 bin 844 lirası KUZKA'dan, 481 bin 955 lirası İl Özel İdaremiz tarafından karşılandı. Oluşturulan yeni alanımızda yürüyüş parkurları, kamelyalar, çocuk parkları, otopark, spor salonları ve halkımızın modern bir şekilde piknik yapabileceği alanlar mevcut" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz ise her alanda daha iyi hizmet verme gayretinde olduklarını vurgulayarak, çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.

Canbaz, “Biz kırsalda hep daha iyisini hedefledik ve şükürler olsun ki, köylerimizi çamurdan kurtardık. Geçtiğimiz yıllara oranla köylerimizdeki yaşam kalitesini artırdık. Köylerde vatandaşlarımız artık çamaşır makinesi kullanıyor. Bu bizim için büyük bir onurdur. Çalışmalarımız artarak devam edecek ve hep daha iyisi için çalışacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Özcan, Belediye Başkanı irfan Dinç ve Meclis Başkanı Osman Canbaz tarafından alanın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından katılımcılara alan gezdirildi.
Kaynak: İHA