Kızılay Derneği Çarşıbaşı Şubesi'nden Müftü Semiz'e Plaket

Türkiye Kızılay Derneği Çarşıbaşı Şube Başkanı Halil Kul, kan bağışı kampanyalarına katkısından dolayı İlçe Müftüsü Yahya Semiz'e plaket verdi.

Kul, Çarşıbaşı Müftülüğü personelinin ilçedeki bütün kan bağışı kampanyalarına destek verdiğini belirterek, "Hem Sayın Müftümüz hem de müftülük personeli kan gibi hayati öneme haiz konuda bizlere gerekli desteği verdiler. Kızılay olarak toplumda kan bağışına yönelik bilinç oluşturmak istiyoruz. Bu manada müftülük personeli gerek kan bağışı yaparak gerekse dini sohbetlerde, hutbelerde bu konuya işaret ederek katkıda bulundu. Bu katkılarının bundan sonra da devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Müftü Semiz ise kan ihtiyacının giderilmesi noktasında Kızılay'ın önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek, "Biz de müftülük personeli olarak 2-3 kez kan bağışında bulunduk. Ayrıca cuma hutbelerimizde de kan bağışının önemini anlatmaya çalıştık. Halkımızı bilinçlendirmeye çalıştık. Kan bağışı dini, milli ve insani açıdan fevkalade önemli bir konudur" diye konuştu.

Muhabir: Aydın Gelleci
Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA