MAG'lardan Ortak Deprem Tatbikatı

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) ile Zeytinburnu MAG-DER Yalova'da ortak bir deprem tatbikatı düzenledi.

MAG'lardan Ortak Deprem Tatbikatı
Olası bir afete karşı halkın bilinçlendirilmesini ve eğitimli vatandaş sayısının arttırılmasını hedefleyen MAG-DER bu kapsamda ki eğitim ve tatbikatlarını da devam ettiriyor. Son olarak Adnan Menderes Mahallesi MAG'larının yaptığı tatbikatın ardından şimdi de İstanbul ili Zeytinburnu ilçesinde bulunan MAG'larla ortak bir tatbikat gerçekleştirildi.

Yalova'ya gelen Zeytinburnu MAG ekipleri Yalova'da bulunan K77 tatbikat alanında bir çalışma ortaya koydular. 6.8 şiddetindeki bir deprem senaryosu ile gerçekleştirilen tatbikatta ilde yıkılan binalar olduğu haberini alan MAG'lar hemen bölgeye intikal ettiler. İlk olarak güvenlik güçlerinin de yardımı ile çevre güvenliğini sağlayan MAG'lar ardından arama kurtarma çalışması başlattılar. Kısa sürede enkaz altındaki yaralıların tespit edildiği tatbikatta yaralılar enkaz altından başarıyla kurtarıldılar.

Tatbikat sonrasında Yalova'nın Teşvikiye Beldesine giden MAG'lar Delmece Yaylasında kamp yaparak stres attılar. MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam ise bu tip ortak organizasyonların önemli olduğunu ve bundan sonraki süreçte de sıkça tekrarlayacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA