Ordu Tüm Renkleriyle Feshane’de

Ordu Dernekler Federasyonu tarafından üçüncüsü düzenlenen Feshane Ordu Günleri, coşkuyla devam ediyor.

Ordu’ya dair tüm renklerin sergilendiği Feshane’ye gelen ziyaretçiler İstanbul’un ortasında Ordu’yu yeniden yaşıyor.

FESHANE’DE BİR KÖY EVİ

Ordu Dernekler Federasyonu 3. Ordu Günleri kapsamında şehrin tanıtımı için Feshane’ye bir köy evi inşa etti. Dış görünümü ve boyutları ile gerçek ev ölçülerinde olan ev, ziyaretçilerden ilgi gördü. Özellikle evin bahçe kısmında yer alan beşik ve yayık sallayan kadın figürleri ile değirmende mısır öğüten hareketli mankenler ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Ayrıca, evin bahçesine Ordu merkezde bulunan asırlık çınarı simgeleyen yapma bir ağaç yerleştirildi

Ordu’da eski evlere iyileştirme çalışmaları uyguladıklarını belirten Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gültekin, köy evlerinin Ordu’nun en önemli simgelerinden biri olduğunu söyledi.

Gültekin, Karadeniz’e, Ordu’ya gelmeyi düşünenlerin bu evlerin bolca bulunduğu sokakları gezme imkânı bulabileceklerini belirterek "Ordu kültürüne göre misafiri evin bahçesinde ağırlamak bir gelenektir. Biz de burada o konsepte uygun çalışmalar yaptık” diye konuştu.

Bunun yanında Feshane’de, Ordu'ya has yemekler ve hayvansal gıdalar sergileniyor. Günün her saati davul zurna eşliğinde yöresel kıyafetli dansçılar çeşitli oyunlar sergilerken, Ordu’ya has fındık ve kestane balı stantlarda sıklıkla görülen ürünler arasında yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU ORDULU ÇIKTI

Ordu Günleri’nin ikinci gününde Feshane’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatında ilk öğrendiği türkünün Ordu’nun Dereleri olduğunu söyledi.

Ayrıca Kılıçdaroğlu, kız kardeşinin bir Orduluyla evlendiğini belirterek, kendisinin de Ordulularla hemşehri olduğunu ifade etti.

Stantları tek tek gezen Kemal Kılıçdaroğlu, bir ara Ordu’ya has kasket giydi. Feshane’ye gelen Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da eşlik etti.

HERKESİ FESHANE’YE BEKLİYORUZ

Ordu Günleri’nin Feshane’de yapılmasında önemli rol oynayan 52 Basın Yayın Ajansı Genel Müdürü Sezer Turan, 3 yıldır gerçekleştirdikleri Ordu Günleri’nin her sene daha fazla talep gördüğünü belirtti.

Sıla hasretinin diğer tüm duygulardan başka olduğunu vurgulayan Turan, şöyle konuştu: “Tarihler, saatler değişiyor ama memleket hasreti değişmiyor. Biz her sene yaşanan bu coşkuyu burada daha da büyüterek tekrarlıyoruz. Ben tüm İstanbullulara buradan sesleniyorum ve Feshane’ye gelerek Ordu'nun kültürünü ve tatlarını yaşamalarını tavsiye ediyorum. Gelin Feshane’de buluşalım ve Ordu’ya dair ne varsa paylaşalım.”
Kaynak: İHA