Rize'de Engelliler Şenliği Düzenlendi

Rize’nin İyidere ilçesinde bu yıl 2.'si düzenlenen Engelliler Şenliği güzel görüntülere sahne oldu.

Rize'de Engelliler Şenliği Düzenlendi
Rize’de ilk kez geçtiğimiz yıl İyidere ilçesinde İyidere Kaymakamlığı ve İyidere Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Egelliler Şenliği’nin 2.'si bugün İyidere Parkı’nda gerçekleşti. Engelli vatandaşlar ve ailelerinin katıldığı şenliği Rize Valisi Nurullah Çakır da ziyaret etti. Piknik yapılan ve canlı müzik çalınan etkinlikte engelli vatandaşlar gönüllerinde eğlendi. Vali Çakır engelli vatandaşlarla ve çocuklarla yakından ilgilenerek sohbet etti. Çakır engelli vatandaşlara çeşitli hediyeler verdi. Vali Çakır salıncaklarda eğlenen gençleri elleri ile salladı. Çakır burada yaptığı açıklamada, “Bunu sizlerin yükünü bir gün hafifletme, sizleri bir gün hatırlama olarak düşünmeyin. Bu çalışmalar neler yapabilirizin alt yapısıdır. Bir çok projeler var. Gönül elçiliği projeleri gibi. Çok daha güzel şeyler olacak inşallah” dedi.

İyidere Kaymakamı Mehmet Çağrı Özpolat yaptığı açıklamada, “Maalesef engelli vatandaşlarımız evlerinden kolay kolay çıkmıyorlar. Biz burada bu insanlarımıza streslerini attırmak, eğlenmelerine sevile olmak için bir araya geldik. Kentlerin engellilere uyumlu hale getirilmesinde basına da önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete ise yaptığı açıklamasında, etkinliği geleneksel hale getirip her yıl tekrarlamayı düşündüklerini belirterek “Sadece bir gün değil. Belediyemiz olarak her gün engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. İstedikleri her gün burada onlarla buluşmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA