Konya’da Suyu İsraf Etmeyen Okullara Mavi Bayrak

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Su Kullanımı Bilinçlendirme Projesi'nde su tasarrufu sağlayarak Mavi Bayrak kriterlerini yerine getiren okullara Mavi Bayrak verdi.

Konya’da Suyu İsraf Etmeyen Okullara Mavi Bayrak
KOSKİ Genel Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü Su Kullanımı Bilinçlendirme Projesi kapsamında, su tasarrufu sağlayan okullara Mavi Bayrak verilmeye başlandı. Su Timleri ile tasarruf sağlayan Dr. Mustafa Öten İlkokulu, Hüseyin Sevim Köroğlu Ortaokulu ve Doğa Koleji, Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Okullarda gerçekleştirilen törenlere KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, KOSKİ İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Ceran’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Dr. Mustafa Öten İlkokulu’nda gerçekleştirilen sertifika ve bayrak teslim töreninde Okul Müdürü Mehmet Öztürk’e sertifikasını ve Mavi Bayrağı’nı KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş verdi. Su Kullanımı Bilinçlendirme Projesi kapsamında başarılı olan Hüseyin Sevim Köroğlu Ortaokulu da sertifika ve Mavi Bayrak aldı. Okul Müdürü Sedat Gündüz’e sertifika ve Mavi Bayrağı’nı teslim eden İsmail Selim Uzbaş, başarıların devamını temenni etti. Doğa Koleji’nde gerçekleştirilen sertifika ve bayrak teslim töreni ise okulun konferans salonunda gerçekleşti. Törende KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Okul Müdürü Mehtap Özbek’e Mavi Bayrağı’nı ve sertifikasını teslim etti.

Öğrenciler, öğretmenler, Milli Eğitim ve belediye işbirliğinin en güzel örneklerinden olan projenin 2007 yılından bu yana devam ettiğini kaydeden KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Konya’daki tüm okulları Mavi Bayrak almaya davet etti. Uzbaş, projeyle okulların öğrenci sayıları artmasına rağmen su tüketiminde önemli oranda tasarruf sağladıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA