GÜBRETAŞ Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması

GÜBRETAŞ’ın 60. yılda başlattığı ve 14 Mayıs’ta kazananların açıklandığı Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması’nın kazananları ödüllerine kavuştu.

GÜBRETAŞ Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması
GÜBRETAŞ 'ın 60. yıl etkinlikleri kapsamında Eylül ayında başlattığı ve 14 Mayıs 'ta kazananların açıklandığı 'Bu Toprağın Renkleri'isimli Basın Fotoğraf Yarışması 'nın Sergi Açılışı ve Ödül Töreni Marmara Üniversitesi Sultanahmet Sanat Galerisi 'nde gerçekleştirildi.

Dereceye giren fotoğrafçıların ödüllerine kavuştuğu ödül töreninin ardından, yarışmaya katılan fotoğraflar arasından seçilen 38 fotoğraftan oluşan serginin açılışı yapıldı. Toplam 11 bin TL 'lik para ödülünün verildiği fotoğraf yarışmasında; sıcak bir yaz gününde elinde orağı ile tarlasını biçen 85 yaşındaki anneannesini çektiği fotoğraf ile kazanan Zaman Gazetesi foto muhabiri Kürşat Bayhan, 5 bin TL 'lik birincilik ödülünü GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta 'nın elinden aldı.

Jürisinde Abdurrahman Antakyalı, Coşkun Aral, Garbis Özatay, İsmail Küçük, Sabahattin Kayış, Selahattin Sevi olmak üzere basın fotoğrafçılığı konusunda tecrübeli isimlerin de yer aldığı yarışmada ikincilik ödülünü Van 'dan Anadolu Ajansı foto muhabiri Ali İhsan Öztürk, üçüncülük ödülünü ise Trabzon Karadeniz Gazetesi muhabiri Yunus Mermertaş kazandı.

Yarışmada Anadolu Ajansı Ankara foto muhabiri Murat Kaynak, Anadolu Ajansı Trabzon muhabiri Fazıl Saraç ve Kırklareli Görünüm Gazetesi 'nden Halit Kaplan da mansiyon dalında ödül sahibi oldu.

“Yarışma, Anadolu 'nun benzersiz coğrafyasını gözler önüne seriyor”

Ödül Töreni 'nde konuşan GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, Bu Toprağın Renkleri Basın Fotoğraf Yarışması 'na Türkiye 'nin 47 ilinden 260 eserin katıldığını bildirdi. Yarışmanın bu yıl ilk kez düzenlendiğini kaydeden Balta, Yarışma 'nın Anadolu 'nun benzersiz coğrafyasını gözler önüne seren fotoğrafları bir araya getirdiğini kaydetti. Osman Balta, “Yarışmada; hasadın, ekimin ve üretimin güzelliği, profesyonel fotoğrafçıların objektifiyle buluştu. Bereketli topraklar ve toprağa hayat veren Anadolu insanı, fotoğraf karelerinde ölümsüzleşti. Öncelikle yarışmaya katılan her fotoğraf bu toprakların farklı bir rengini yansıttığı için bütün katılımcılara kattıkları değerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

İstanbul 'daki sergi, 31 Mayıs 'a kadar gezilebilecek

Yerel ve ulusal basında görev yapan tüm medya mensuplarına açık olan ve ana teması “Anadolu Topraklarında Tarım” olarak belirlenen Yarışmaya katılan fotoğraflar arasından seçilen 38 fotoğraftan oluşan ilk sergi, 22–31 Mayıs 2013 tarihleri arasında gezilebilecek. Yarışmanın önümüzdeki aylarda farklı illere de taşınması planlanıyor.

Bu Toprağın Renkleri fotoğraf sergisi, Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi Sanat Galerisi 'nde (Sultanahmet, At Meydanı Sk. No:1 İstanbul) fotoğraf severlerin ziyaretine açık olacak.