Komiser Yardımcısının Oğlu Denizde Boğuldu

Florya’da 16 yaşındaki çocuk, arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti.

Komiser Yardımcısının Oğlu Denizde Boğuldu
Oğlunun cansız bedenini olay yerinde gören Komiser Yardımcısı Nejdet Saygılı’yı ise meslektaşları sakinleştirdi.
İddiaya göre, 3 arkadaş serinlemek için Florya’da bulunan Menekşe Sahili’nde denize girdi. Denizde boğulma tehlikesi geçiren 3 çocuğun imdadına çevredeki vatandaşlar koştu. Çocuklardan 2’si çevredeki vatandaşların yardımıyla son anda kurtarılırken, 16 yaşındaki Mehmet Saygılı ise boğularak hayatını kaybetti. Denizde gözlerden kaybolan çocuk için çevrede bulunan balıkçı tekneleri ve vatandaşlar yaklaşık 1 saat çocuğu bulmak için uğraştı. Ancak bir saat sonra balıkçı teknesinde bulunan bir vatandaş, 16 yaşındaki çocuğun cansız bedenini sudan çıkardı. Hemen kıyıya getirilen çocuğa burada hazır bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Sağlık ekiplerinin yaklaşık 30 dakikalık süren kalp masajı çalışmalarına 16 yaşındaki Mehmet Saygılı hayatını kaybetti.

Daha sonra Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulları’nda görevli Komiser Yardımcısı olduğu öğrenilen Mehmet Saygılı’nın babası Nejdet Saygılı da, meslektaşlarıyla birlikte olay yerine geldi. Çocuğunun cansız bedenini gören baba Saygılı’yı meslektaşları güçlükle ayakta tutabildi.

Öte yandan, boğulmaktan son anda kurtarılan diğer 2 çocuk ise yaşadıkları şoku bir türlü atlatamadı. Görgü şahidi bir balıkçı, “Çocukların ben seslerini duydum. Yardım istiyorlardı denize girdim. 2 tanesini kurtardım ama bunu kurtaramadım, çok uğraştım” dedi.

Kaynak: İHA