Eskişehir Valisi Koçdemir'in Geçirdiği Trafik Kazasında Hayatını Kaybeden Koruma Polisinin Eşi Fatma Çakır Açıklaması

Hicret Özkan - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'in geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden koruma polisi Şenel Çakır'ın, Sağlık Bakanlığınca "yılın hemşiresi" ödülü verilen eşi Fatma Çakır, gurur ve hüznü bir arada yaşıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından "Hemşireler Haftası" etkinlikleri kapsamında Eskişehir bölgesinde yılın hemşiresi seçilen ve geçen hafta Mardin'de törenle ödülünü alan Eskişehir Devlet Hastanesinde görevli Fatma Çakır, duygularını AA'ya anlattı.

Çakır, Eskişehir Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisinde görev yaptığını ve yılın hemşiresi seçilmekten onur duyduğunu ifade etti.

"Mardin'de ödülümü aldığım sahne, bana çok gurur verirken, aynı zamanda benim için çok hüzünlüydü" diyen Çakır, törende duygusal anlar yaşadığını ifade etti.

Eşini kaybettiği zor günlerinde yalnız bırakmayan hastane çalışanları, mesai arkadaşlarına, emniyet mensuplarına teşekkür eden Çakır, şunları söyledi:

"Meslek hayatımın 15 yılını yoğun bakımlarda çalışarak geçirdim. Yoğun bakım çalışmasını çok severdim ama eşimi yoğun bakımda kaybetmiş olmak... Hayatımın, ev arkadaşımın, yıllarımın, her şeyimin gitmiş olması, çok acı verici bir şey. Eşim, benim için şehittir. Ben, şehidimi son yolculuğuna uğurladım. Yıkılan benim hayatım, sırtıma aldığım yük, benim yüküm."

-Olay-

Eskişehir eski Valisi Koçdemir'in içinde bulunduğu Sedat Erdem idaresindeki makam aracı, 14 Aralık 2012'de, Ankara-Eskişehir karayolunun 181. kilometresinde, 51 EC 776 plakalı kamyona arkadan çarpmış, çarpmanın etkisiyle şarampole savrulmuştu. Kazada yaralanan Koçdemir, koruma polisi Şenel Çakır ve makam şoförü Erdem, Eskişehir'deki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.

Çakır, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiş, Vali Koçdemir ile makam şoförü Erdem ise Eskişehir Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak: AA