Gençlik ve Spor Bakanlığı

Edirne'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca küçük yaşlardan başlanarak sporcu yetiştirilmesi amacıyla uygulanan projeyle ilgili 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında ritmik cimnastik gösterisi düzenlendi.

Atatürk Anıtı önünde kurulan platformda, 6 ile 15 yaş arasındaki sporcular, antrenörleri gözetiminde cimnastik ve ritmik cimnastik gösterisi sergiledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cimnastik konusunda Edirne'nin uluslararası olimpik merkezlerden biri olduğunu söyledi.

Kentin, Türkiye'de on ilde belirlenen olimpik merkezler arasında yer aldığını belirten Ocak, "Ülkemizde hem artistik, hem de ritmik cimnastikle ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu doğrultuda federasyonun da desteğini görüyoruz. Ayrıca aletli ve yer cimnastiğinde de taramalarımız var. Şu anda il spor merkezinde cimnastikte 150, ritmik cimnastikte de yaklaşık 200 sporcu eğitim alıyor. Hedefimiz, Türkiye ve Edirne'de ritmik cimnastikteki başarıyı tekrar yakalamaktır. Cimnastik, bütün sporların temelidir. Çocukların vücut sağlığı açısından da cimnastik sporu önemlidir. Çocuklarımıza cimnastik yaptırarak sağlıklı bir gelecek hazırlıyoruz. İnşallah Türkiye'yi temsil edecek sporcular yetiştireceğiz. Başarımızı ulusal ve uluslararası arenaya taşımak istiyoruz" diye konuştu.

-"Olimpiyat düzeyinde sporcular yetiştiriyoruz"-

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü cimnastik antrenörü Ufuk Soner Şenel de güçlü yarınlar için küçük sporcuları geleceğe yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca hazırlanan proje kapsamında etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Uluslararası yarışmalara katılacak olimpiyat düzeyinde sporcular yetiştirdiklerini anlatan Şenel, "Bu antrenman ve çalışmalarla gösterilerimizi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde vatandaşlara sunduk. Yeni bir oluşum içerisindeyiz. Yaklaşık bir yıldan beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizde pek yaygın olmayan ama bütün sporların başı sayılan artistik cimnastiğe daha fazla önem verilmesini temenni ederiz" şeklinde konuştu.

Şenel, projenin amacının, küçük yaşlardan başlanarak sporcu yetiştirilmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Vatandaşlar gösteriyi ilgiyle izledi.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Erdal Turanlı
Kaynak: AA