Deik Türk Mısır İş Konseyi Başkanı Mansfield'den Açıklama

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield, kadın girişimcilerin sadece erkeklerin güvenine ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Biz en iyi ikinci adamız ve bize fırsat tanındığında patlıyoruz zaten" dedi.

Dodurga Kaymakamlığı ve Çorum Belediyesince kadınların iş hayatında daha fazla yer almaları amacıyla düzenlenen 1. Uluslararası Katılımlı Kadın Girişimcilik Çalıştayı başladı.

Anitta Otel'de düzenlenen ve aralarında akademisyenler, iş ve çalışma hayatındaki başarılı kadınların da yer aldığı 70 konuşmacının katıldığı çalıştayda, kadınların iş hayatındaki sorunları ve çözüm önerileri başta olmak üzere farklı konularda 5 panel düzenlenecek.

Çalıştayın açılışında konuşan Mansfield, kadın girişimcilerin sadece erkeklerin güvenine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Kadınlara güvenildiği zaman zaten başarılı olduklarını vurgulayan Mansfield, şöyle konuştu:

"Biz, çocuk doğuruyoruz ve bir sanayici gibi yetiştiriyoruz, misafir geldiğinde bir turizmci gibi ağırlıyoruz. Evin yönetim ve idaresini yapıyor, en iyiyi en ucuza nasıl yaparız onu buluyoruz. Kadın girişimcilerin tek bir şeye ihtiyacı var, o da erkeklerin bize güvenmesi. Biz en iyi ikinci adamız ve bize fırsat tanındığında patlıyoruz zaten. Çünkü biz zaten işvereniz ve dünyanın her tarafında varız. Tek istediğimiz şey erkeklerin buna inanması. Çünkü biz bize inanıyoruz."

Vali Sabri Başköy de kadın girişimciliği konusundaki sorunların tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi açısından etkinliğin faydalı olacağına inandığını kaydetti.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise çalıştayın önemine değinerek, kadınların iş hayatında daha fazla yer almaları ve daha aktif olmaları için önemli bir adım atıldığını belirtti.

Yarın sona erecek çalıştay kapsamında çeşitli paneller düzenlenecek.

Muhabir: Gazi Nogay-İsmail Çimen

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA