New York Grand Central'da Türk Festivali Başladı

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından ABD'de bu yıl 32'ncisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüş ve Festivali programına, New York Grand Central'da Türk Festivali'nin açılışıyla devam edildi.

Grand Central'daki gösteri salonlarında düzenlenen festivalin açılış kurdelesini, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, New York Başkonsolosu Levent Bilgen, TADF Başkanı Ali Çınar, New York Eyalet Senatörü Liz Kreguer ve New York Polis Departman Temsilcisi Amin Koşseim birlikte kesti.

Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür faaliyetlerin, gelişen Türkiye'nin tanıtımına verdiği katkı açısından son derece önemli olduğunu belirterek, festivali desteklediklerini ifade etti.

Son birkaç yıldır TADF'nin bu anlamda çok anlamlı hizmetler yaptığını anlatan Canikli, şöyle konuştu:

''Bugün bu etkinlik o etkili çalışmaların bir parçası. Kuşkusuz Türk insanının, Türk kültürünün burada tanıtılması, burada olumlu bir ortam oluşturulması açısından son derece önemli aktiviteler. Cumartesi gününe kadar, bir dizi program var. Bugüne kadar bu ortamda böyle bir aktivite yapılmadı. Buranın tanıtım açısından etkili ve verimli bir yer olduğunu biliyorum, o yüzden federasyonumuzun bu çalışmalarını destekliyoruz."

Canikli, geçmiş dönemlerde en çok çekilen sıkıntılardan birinin "Türkiye'nin dünyada yanlış tanıtılması" olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin bu tür tanıtım faaliyetlerini geçmiş dönemlerde fazla yapamadığını kaydetti.

Türkiye'nin gerçek boyutuyla tanıtılması, gücünün anlatılması ve etkinleştirilmesi faaliyetlerine örnekler veren Nurettin Canikli, "Rahmetli Özal'ın iktidar olduğu dönemlerde, o açılım politikaları daha etkin bir şekilde uygulanmaya başladı ve bunun önemi daha iyi anlaşıldı" diye konuştu.

Açılış kurdelesini kesenler arasında yer alan New York Senatörü Liz Kreguer'e TADF başkan yardımcılarından İbrahim Kurtuluş tarafından Türk ve Amerikan bayraklı rozet takıldı ve Maraş dondurması ikram edildi.

New York'un en kalabalık bölgelerinden biri olan Grand Central'da Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın mini konserinin yanı sıra Türk mutfağından döner ile Türk kahvesinin ikram edildiği stantlar yoğun ilgi gördü.

Grand Central'daki Türk Festivali 20 Mayıs'a kadar devam edecek.

Muhabir: Basri Şahin

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA