Akut'un Deprem ve Afetler Hakkında Bilgilendirme Amacıyla Uygulamalar Yaptığı Tır Gölbaşı ve Besni'ye Geldi

Arama ve Kurtarma Derneği'nin deprem ve afetler hakkında bilgilendirme amacıyla uygulamalar yaptığı eğitim verilen "Hayat Devam Ediyor Tır"ı Gölbaşı ve Besni'ye geldi.

Gölbaşı 75.Yıl Meydanına getirilen tırda katılımcılara depreme karşı önlemlerin alındığı, "Güvenli oda" ve önlem alınmayan "Güvensiz oda" yapılarında deprem simülatörüyle bir deprem canlandırıldı.

Katılımcılar, Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G Force deprem simülatörüyle 45 saniye süresince 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi'ni canlandırmasını yaşadı.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, dernek olarak doğal afetler sırasında pek çok can kurtarmış olmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Mahruki, "Doğal afetler konusunda halkımızı bilinçlendirmek adına 2010 yılında AKUT ve Aksigorta olarak bilgimizi ve gücümüzü birleştirerek 'Hayata devam Türkiye' dedik. Üç yıllık turumuz sırasında vatandaşlarımızın böyle özel bir çalışmaya ne kadar ihtiyaçlarının olduğunu gördük. Aksigorta'ya afet eğitimi konusunda yaptığı öncülük için teşekkür ediyorum" dedi.

-Besni programı

Besni uzay çatı altına getirilen tır da ekipler tarafından uygulamalı deprem eğitimi verildi.

Ak Sigorta Proje Koordinatörü Burçak Seyis, Projenin 5 yıl planlanan projede geçmiş 3 yılda 30 il 150 ilçe gezdiklerini belirterek, proje kapsamında uygulamalı eğitimin devam edeceğini söyledi.

Yapılan uygulamalı eğitime Kaymakam Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak, İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı İsmail İri, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaman ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Emin Tezerdi-Emre Evren / Hakan Furkan

Yayıncı: Ömer Fansa
Kaynak: AA