Engelleri Kaldıran Sergi İzmir'de Açıldı

Armağan Portakal’ın Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı yararına yaptığı kişisel fotoğraf sergisi, İzmir Atatürk Lisesi Müzesi’nde düzenlenen kokteylle açıldı.

Engelleri Kaldıran Sergi İzmir'de Açıldı
“Paylaşmak için mükemmel olmayı beklemedim” diyerek ilk kişisel fotoğraf sergisini Şubat ayında İstanbul’da sanatseverlerle buluşturan Armağan Portakal, sergisini bu kez İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği’nin desteğiyle 10 Mayıs’ta İzmir Atatürk Lisesi Müzesi’nde açtı.
Eserlerin satışından elde edilen gelirle görme özürlüler için kabartma kitap yapılacak olan sergiye ilgi yoğun oldu. Armağan Portakal imzalı 43 fotoğraf ve yazının yer aldığı sergi 16 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Armağan Portakal; ilk sergiyi başta Kadıköy Belediyesi olmak üzere, dostları ve pek çok sanatseverin desteğiyle Şubat ayında TÜRGÖK yararına İstanbul’da açtığını belirterek görme özürlü bir çocuğun "parmak uçlarımla okuyabilirim, yeter ki kabartma kitaplarım olsun!" sözlerinden çok etkilendiğini ve onların yararına bir şeyler yapmak istediğini söyledi.

Yine TÜRGÖK yararına düzenlenen serginin ikincisini bu kez İzmir’de açtığını belirten Portakal, sözlerini şöyle sürdürdü: "TÜRGÖK merkezinin İzmir’de olması sergiyi daha özel hale getirdi. Sergiye ev sahipliği yapan İzmir Atatürk Lisesi 125 yıllık tarihi bir okul ve sergimi burada açmaktan ötürü gurur duyuyorum. ‘Türgök Ödünç Kabartma Kitaplar’ projesine katkı için yapılan bu sergi için benim gözümden karelerin ve renklerin kabartma kitaplara dönüşerek, görme özürlülerin parmak uçlarında hayat bulmasını istiyorum. Ayrıca, 10-16 Mayıs arası Engelliler Haftası’dır. Sergimin böyle bir haftada açık olması bu sergiyi benim için daha da anlamlı hale getirdi.”
Kaynak: İHA