Amasya'da Baraj ve Göletlerin Doluluk Oranı Yüzde 94

Devlet Su İşleri DSİ 73. Şube Müdürü Erhan Bolatçı, Amasya'da ki baraj ve göletlerin totalde doluluk oranının yüzde 94 olduğunu söyledi.

Bolatçı, AA muhabirine il genelinde bulunan 5 baraj ve 15 göletin doluluk seviyesi hakkında bilgi verdi. Baraj ve göletlerde yaşanılan doluluk oranının son yıllarda sevindirici olduğunu dile getiren Bolatçı, ''Ana depolama tesislerimizde doluluk oranı sevindirici seviyelerde. Baraj ve göletlerimizde belli bir emniyet payı bırakılmakta. Yoksa bu oranlar daha yüksek seviyelere de çıkar'' dedi.

Yedikır, Uluköy, Derinöz, Sarayözü ve Gediksaray barajları ile 15 gölet ve Yeşilırmak nehrinin DSİ ekipleri tarafından her yönüyle kontrol edildiğini anımsatan Bolatçı, ''Amasya'daki baraj ve göletlerimizin totalde doluluk oranı yüzde 94 oranında. Yağış sezonu devam ediyor. Sezon sonuna kadar doluluk oranı yüzde 98'i bulabilir. Emniyet payları ile su seviyeleri kontrol altında tutuluyor. Yeşilırmak nehrinde ise feyzan dönemi yaşanıyor ancak şuana kadar tehlikeli boyuta ulaşmadı''diye konuştu.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA