20 Damat Adayını Kuyumcuda Bırakıp Kaçan Dolandırıcı Gelin Yakalandı

Iğdır'dan Hatay'a, Kayseri'den Bursa'ya 20 erkeği evlilik vaadiyle dolandıran ‘Malatyalı Necla’ lakaplı 50 yaşındaki Necla A.

20 Damat Adayını Kuyumcuda Bırakıp Kaçan Dolandırıcı Gelin Yakalandı
ile arkadaşı 43 yaşındaki Salih Ş., Hatay'ın İskenderun ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan iki şüpheli sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.Adana'nın Saimbeyli ilçesinde yalnız yaşayan 71 yaşındaki Osman G., geçen yıl ağustos ayında evlenmek istediğini söyleyince, iddialara göre, Seyfullah T., onu Necla A. ile tanıştırdı. Saimbeyli'ye gelen Necla A. yaşlı adama, "Ben namuslu, kendi halinde kadınım. Hiç gelirim yok, ölürsen çocukların beni istemez, mirasından pay vermez. Evin tapusunu üzerime yaparsan evlenirim" dedi.

Kendini "Hanım Erol" olarak tanıtan Necla A.'nın bu isteğini kabul eden Osman G., düğün hazırlıklarına başladı.

Kuyumcuya götürdüğü Necla A.'ya 8 bin liralık bilezik aldı. Ancak Necla A., "lavaboya gidiyorum" deyip bir daha kuyumcuya dönmedi. Dolandırıldığını ileri süren Osman G., Saimbeyli Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Eşkal üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, kimlik bilgileri üzerine tespit ettikleri "Hanım Erol" isimli kişinin Kars'ta yaşadığını belirledi. Yapılan çalışmada, Hanım Erol'un 3 yıl önce nüfus cüzdanının çalındığı, bu kimlikle de dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiği belirlendi. Polis, farklı şehirlerde 20 kişinin de aynı yöntemlerle dolandırıldığının ortaya çıkmasının ardından çalışmalarını derinleştirdi. Polis, Osman G. ile Necla A.'nın tanışmasına aracılık yaptığı ileri sürülen Seyfullah T.'yi bulup yeniden ifadesini aldı. Seyfullah T., Salih isimli bir kişinin kırsal bölgelerdeki köyleri gezip evlenmek isteyenleri baş göz ettiğini bildiğini, kendisinin de bu şekilde onunla tanıştığını söyledi.

Necla A.'nın kullandığı cep telefonunu bulan polis, Hatay'ın İskenderun ilçesinde evine yaptığı baskınla "Malatyalı Necla" takma adını kullanan Necla A. ile Salih Ş.'yi yakaladı. Necla A.'nın üzerinden "Hanım Erol"a ait nüfus cüzdanı da çıktı. Necla A. ile Salih Ş. sevkedildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.