Gerede’de Esentepe Parkı’nın Temeli Atıldı

Bolu’nun Gerede ilçesinde bulunan Esentepe mesire alanına yapılacak olan modern kafeterya ve restaurantın temel atma töreni yapıldı.

Gerede’de Esentepe Parkı’nın Temeli Atıldı
İlçenin turizm altyapısını güçlendirme çalışmalarına devam eden Gerede Belediyesi, Esentepe mesireliği içersine havuzlu bahçe restaurantından sonra, daha önce metruk halde bulunan kır lokantasını yıkarak modern bir restoran ve kafeterya inşası için temel atma töreni düzenlendi.

İhaleyi kazanan yüklenici tarafından düzenlenen temel atma programına Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Garnizon Komutanı Arif Haktan Doğan, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Ticaret ve Sanayi Odası İlçe Başkanı Mustafa Allar, İlçe Jandarma Komutanı Bülent Akçadağ, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, yüklenici firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Protokolün temel atma butonuna basması ile temel atma işi gerçekleştirildi.

Mülkiyeti Gerede Belediyesine ait Esentepe Park Kafe binası, yap-işlet-devret ihale yöntemi ve kapalı teklif ihale usulü ile geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. İhaleyi kazanan yüklenici Erol Erdoğan’la yapılan sözleşme ile inşaat çalışmaları başladı.

Sözleşme gereği ihaleyi kazanan Erol Erdoğan’ın Esentepe Parkı, 19 yıl 11 ay süreyle işleteceği bildirildi.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, törende yaptığı açıklamada, “Öğrenci, sanayi ve turizm şehri Gerede’nin diğer alanlarda olduğu gibi turizmde de ihtiyacı olan bütün eksikleri teker teker gideriyoruz. Esentepe mesireliği, Bolu’nun cennet köşelerinden bir yerdir. Yaz ve kış aylarında yerli, yabancı turist akınına uğruyor. Belediye olarak önce metruk halde bulunan Esentepe Havuzlu Bahçeyi yap işlet devret modeli ile ilçeye kazandırdık. Eski Gerede Evi, Butik Oteli kendi öz kaynaklarımızla bitirme aşamasına geldik. Yakında anahtar teslimi ile işletme ihalesine çıkacağız. Şimdi de Esentepe Parkın temelini attık. Temelini attığımız hiçbir işimizi bugüne kadar yarım bırakmadık. Bu inşaatı da en kısa sürede tamamlayıp halkımızın kullanımına sunacağız. İlçemize bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu .
Kaynak: İHA