Çubuk'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Çubuk'ta faaliyette bulunan Çubuk Aile Yaşam Merkezi'nde üyelerin katılımıyla Kutlu Doğum Haftası coşkuyla kutlandı.

Çubuk'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü ve Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan Kutlu Doğum etkinliğine yoğun katılım oldu. Programın açılış konuşmasını yapan Çubuk Aile Yaşam Merkezi Müdürü Meltem Işık, bu yılki temanın 'Hz. Peygamber ve İnsan Onuru' olduğunu söyledi.

Merkez olarak kendilerinin de insan onuruna saygılı ve insana hizmet anlayışı ile hizmet etiklerini anlatan Işık, tüm üyelerinin ve ailelerinin Kutlu Doğum Haftasını kutladı. Daha önce dağıtılan 'Salavat çekme' yarışması sonuçlarının da açıklandığını kaydeden Işık, yaş gruplarına göre birinciliği Zekeriya Talha Bozkurt, Sema Nur Deve ve Melisa Dinç'in aldığını ve çeşitli ödüllerle ödüllendirildiğini ifade ederek, "Bu yarışma sayesinde çocuklarımıza manevi değerlerimizin önemi benimsetilirken, toplam 500 bin salavat çekilmiş oldu" dedi.

Konuşmanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "O'nurlandırdı" adlı video gösterildi. Gösterimin ardından çocuk kulübü üyeleri okudukları naat ve şiirlerle O'nun doğumu ve insanlığa getirdiği güzellikleri paylaşıldı. Kurum eğitmenlerinden Fatma Asi tarafından Peygamberimizin doğumundan önceki dönemi, doğumu ve doğumu sonrası dönemi anlatıldı. Konuşmayı dikkatle dinleyen üyeler çocuk kulübü üyelerinin söylediği ilahilerle duygu dolu anlar yaşadı. Program sonunda katılımcılara, lokum ve üzerlerinde hadis yazılı gül dağıtılırken, üyelerde programda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA