Kur’an Okuma Şampiyonları, Kulakların Pasını Sildi

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi ve Batı Trakya Çifte Havuzlar Lokali tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kur’an Ziyafeti’ne Türkiye ve Dünya Kur’an Okuma Şampiyonları katıldı.

Kur’an Okuma Şampiyonları, Kulakların Pasını Sildi
Hafızlar, okudukları Kur’an-ı Kerim’le adeta kulakların pasını sildi.
Çifte Havuzlar Mahallesi Süleymaniye Camii yanındaki alanda düzenlenen etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ve Hakan Çavuşoğlu, CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, CHP İl Başkanı Metin Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

2013 Dünya Birincisi Yaşar Çuhadar, 2011 Dünya İkincisi Adem Bilir, 2011 Türkiye Birincisi Faruk Yazar, 2010 Türkiye Birincisi Musa Coşkun, 2007 Türkiye birincisi Salih Akyüz ve Tuna Camii İmam Hatibi Lütfü Taşçı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim katılımcılar tarafından büyük bir huşu içerisinde dinlendi.
"KUR’AN ÖĞRENMENİN YAŞI YOK, YETER Kİ İLGİ DUYULSUN"
Kadıköy Osman Ağa Camisi İmam Hatibi ve 2013 Dünya Kur’an Okuma Yarışması Birincisi Yaşar Cuhadar, Kur’an-ı Kerim öğrenmenin yaşının olmadığını söyledi.

Çuhadar şunları kaydetti: “Kur’an öğrenmek aslında birilerinin zannettiği şekilde zor bir olay değil, Kur’an-ı Kerim’e göstereceğimiz ilgi ve alaka önemlidir. Bir işi ne kadar öğrenmek isterseniz Allah o yolu kolaylaştırmaktadır. Küçük yaşlarda çocuklarımızı Kur’an-ı Kerim’le tanıştırmamız gerekiyor. Başta biz din görevlileri olarak bu işte gönüllüyüz. 7’den 70’e Kur’an öğretmek için vatandaşlarımızın emrindeyiz.”
KÖY İMAMININ MOTOSİKLETİNE BİNİP KURSUN YOLUNU TUTMUŞ
1985’te Kur’an-ı Kerim okumaya başladığını belirten Yaşar Çuhadar, ilkokulu Uşak'ın merkeze bağlı Hacıkadem köyünde bitirdikten sonra, köy imamının kendisini motosikletine bindirerek götürdüğü Kur'an kursuna kaydını yaptırdığını söyledi.

Mısır'daki El Ezher Üniversitesi'nde 5 yıl yüksek öğrenim yaptığını belirten Çuhadar, Türkiye'ye döndükten sonra 2003 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'nda göreve başladığını kaydetti.