Vali Topaca Kandıra'da İncelemelerde Bulundu

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kandıra'da yapımı devam eden Akçakoca İlkokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Cengiz Kan, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Çelebi, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Başar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız tarafından karşılanan Vali Topaca, Akçakoca İlkokulu ek binasının inşaatını gezdi. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Topaca, daha sonra çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Akçakoca İlkokulu binasının bir an önce bitirilmesini ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmesi gerektiğini ifade eden Topaca, eski tekel binasının da tadilat yapılarak okul olarak kullanılacağını kaydetti.

Topaca, Akçakoca İlkokulu ek binasının fiziki durumunun iyi olduğunu, onarım yapıldıktan sonra "mükemmel" bir hizmet binası olacağını söyledi.

Kandıra'da F1, F2, T1, T2 ve açık cezaevi bulunması nedeniyle Kandıra Adliyesi'nin her geçen gün yoğunlaştığını dile getiren Topaca, bu nedenle Kandıra Adliye binasının hizmette yetersiz kaldığını vurguladı.

Topaca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Kandıra Adliye binasından ayrılarak başka bir binaya taşınmasının düşünüldüğünü belirterek, "Bu şekilde adliye binasının bir nebze de olsa rahatlaması hedefleniyor" diye konuştu.

Buradaki incelemelerin ardından tekel binasına giden Topaca, binanın, tadilatları yapılarak okul veya başka bir kurum tarafından değerlendirilebileceğini kaydetti.

Muhabir: Murat Yıldırım

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA