Konya'da 23 Nisan Resepsiyonu

Konya’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Konya'da 23 Nisan Resepsiyonu
Bir otelde düzenlenen resepsiyona, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, çok sayıda davetli ve sporcu katıldı.

Resepsiyonda 3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları’nın kapanış ve şilt takdim töreni de yapıldı. Programdan önce Vali Aydın Nezih Doğan ve eşi Hatice Doğan ile Garnizon Komutanı Yılmaz Özkaya, 23 farklı ülkeden 3. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları’na katılan sporcularla tek tek selamlaştı ve yarışmalarda madalya alıp almadıklarını sordu. Daha sonra 3. Uluslararası Rumi Spor Oyunlarına katılan 23 ülkenin temsilcilerine Vali Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Yılmaz Özkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından şilt verildi.

Şilt takdiminin ardından protokol üyeleri temsilcilerle birlikte fotoğraf çektirdi. Ardından Vali Aydın Nezih Doğan günün anlam ve önemine dair düşüncelerini dile getirirken, Kosova kafilesinin temsilcisi Mehmet Yarar, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e hediye verdi. Hediyenin verilmesinin ardından Kadınhanı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Aşuk ile Maşuk adlı gösteriyi sundular. Gösterinin ardından Abidin Saniye Erçal Ortaokulu öğrencileri halk oyunlarını sergiledi. Halk oyunu gösterisinin ardından salonda bulunan çocuklar “Gangnam Style” şarkısıyla doyasıya eğlendi.
Kaynak: İHA