Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları Başka Bedenlerde Yaşayacak

Amasya'da yüksek tansiyon rahatsızlığıyla kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen İlhan Ankara'nın (57) organları, birçok hastaya umut oldu.

Yaklaşık bir hafta önce yüksek tansiyon şikâyeti ile Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan iki çocuk babası İlhan Ankara’nın beyin ölümü gerçekleşti. Organlarını bağışlayan Ankara’nın aile fertleri, organların başka bir bedende yaşamasının kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

Uzman ekipler tarafından alınan böbrekler, kornealar ve karaciğer hastalara umut için özel araçla Merzifon Havalimanı'na, buradan da Sağlık Bakanlığı'na ait jet ambulansla Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Hastanesi'ne götürüldü. Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa bağış yapılan bir hastadan organlarının alındığını belirten hastane yöneticisi Fikret Kaya, “Hastanemizde bu durum ilk defa yaşandı, ama vatandaşlarımızın organ bağışının önemini daha iyi anlamasıyla bu uygulamalar daha çok yaşanacaktır.” dedi.