Hükümlülerin Yağlı Boya Resim Sergisi

Hakkari'deki hükümlüler tarafından yapılan yağlı boya resimler, düzenlenen sergiyle halkın beğenisine sunuldu.

Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, Hakkari Üniversitesi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen resim sergisi, büyük beğeni topladı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışında konuşan Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Eşref Başekin, infazın temel amacının, hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek olduğunu söyledi.

Başekin, şöyle konuştu:

"Hükümlülerin sanatsal ve sportif faaliyetlerden, mesleki gelişim kurslarından, eğitim ve öğretim alanlarından yararlandırmaya çalışıyoruz. Hakkari Üniversitesi El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Derya Özdemir, tarafından hükümlü ve tutuklulara 6 ay boyunca yağlı boya resim kursu verdi. Kursa 15 hükümlü katıldı.

Hükümlüler tarafından yapılan 62 resmi, sergiyle halkın beğenisine sunduk."

Hakkari Üniversitesi El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Derya Özdemir ise hükümlü ve tutukluların sanatsal üretime dahil etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Özdemir, "Hükümlü ve tutukluların sanat yoluyla suçluluk duygusundan uzaklaştırılması ve mahkumiyet sonrası hayatlarında topluma daha rahat entegre olmalarını sağlamayı amaçladık. Aynı zamanda monotonluk içinde geçen hükümlülük süresinin, sanat aracılığıyla daha yaşanabilir hale gelmesini istedik" dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, serginin açışını yaptı.

Muhabir: Nevzat Taş / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA