Çarşıbaşı Keşanı İçin Üretici ve Satıcılar Ortak Hareket Edecek

Çarşıbaşı ilçesinde geleneksel olarak yapılan keşan ve peştamal el dokumacılığı ile ilgili üretici ve satıcılar birlikte hareket etme kararı aldı.

Türk Patent Enstitüsü tarafından 2008 yılında "coğrafi işaret" mahreciyle tescillenen Çarşıbaşı keşan ve peştamal el dokumasında pazarlama, fiyat ve kalite sorunlarını çözmek için Kaymakam Özkan Demir başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplantıda, tek çatı altında hareket etme kararı alan üretici ve satıcılar, bu çerçevede hazırlanan protokolü imzaladı.

Kaymakam Demir, uzun süredir bu birlikteliği sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Ancak bazı fikir ayrılıkları, oluşumun başarıya ulaşmasını engelliyordu. Geleneksel Çarşıbaşı Keşanını Geliştirme, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Kul başta olmak üzere diğer satıcı ve üreticilerimizle görüştük. Sonunda uzlaşma sağlandı ve protokol imzalandı" dedi.

Protokol kapsamında belirlenen şartlara uymayan üretici ve satıcılara para cezaları verilmesinin kayıt altına alındığını ifade eden Demir, "Bundan sonra keşan üreticisi ve satıcıları, ürünlerini Halil Saka'ya ait fabrikaya teslim edecek. Oluşturulan komisyon tarafından ürünlerin kalite ve fiyatı belirlenecek. Burada toplanan ürünler, pazarlama elemanı vasıtasıyla piyasaya sunulacak. Ürünlere, Çarşıbaşı Keşanı Coğrafi İşareti ile Çarşıbaşı keşanı logosu konularak satışı yapılacak" diye konuştu.

Muhabir: Aydın Gelleci

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA