Lenf Kanseri Genç Kıza Destek İçin Saçlarını Kestirdiler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la yaşadığı diyalogla gündeme gelen lenf kanserine yakalanan Dilek Özçelik'e destek amacıyla İpsalasporlu futbolcular, saçlarını kestirdi.

Lenf Kanseri Genç Kıza Destek İçin Saçlarını Kestirdiler
Bakan Bayraktar'ın, geçtiğimiz hafta pazar günü Edirne'ye yaptığı ziyaret sırasında yanına yaklaşan genç kız, lenf kanseri olduğunu ve ilaçlarını alması için yardım edilmesini istedi. Erdoğan Bayraktar ise üniversite öğrencisi genç kızın cebine bir miktar para koyarak, "Al bu parayı kızım. Başka ne yapacağım. Al bunları cebinden düşürme." dedi.

Bakanın, ilaç yardımı yerine kendisine para uzatılmasına üzülen Dilek Özçelik, Bayraktar'ın Selimiye Camii'nden çıkışını bekledi. Camiden çıkan bakanın önüne atlayan Özçelik, "Sadece yanlış anlaşıldım. Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım.” diyerek, kendisine verilen parayı bakana geri vermişti.

Bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Dilek Özçelik'e, bakanın talimatıyla Edirne Valiliği sahip çıktı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, Edirne'ye gelişi sırasında ziyaret ettiği genç kızın ilaçları, kısa süre içerisinde gelerek tedavisine başlandı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Ünitesi'nde tedavi gören genç kıza bir destek de İpsalaspor'lu futbolculardan geldi. Edirne 1. Amatör Ligi A Grubu'nda mücadele veren takım, Süper Amatör Ligi'ne yükselmek için bugün Kirişhanespor'la karşı karşıya geldi. Kirişhane Stadyumu'ndaki maç öncesinde İpsalalı futbolcular, başta Dilek Özçelik olmak üzere tüm kanser hastalarına dikkat çekmek amacıyla saçlarını kestirdi. Futbolcuların aldığı karara yönetim, teknik heyet ve bazı taraftarlar da destek verdi. Soyunma odasından, "Kanser Hastalarına Acil Şifalar Dilek'lerimizle…" pankartıyla çıkan oyuncular taraftarı selamladı.

İpsalaspor Teknik Direktörü Şükrü Çeşme, "Geçen hafta, bakanın gelişi sırasında kanser hastası bir kız kardeşimizin yardım talebi sırasında talihsiz bir olay yaşandı. Olaya duyarsız kalmayan oyuncular böyle bir karar aldı. Bu karar, sadece Dilek için değil aslında. Tüm kanser hastası olanlara dikkat çekmek istedik. Dilek kardeşimize acil şifalar dileriz. İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur." dedi.

Takım kaptanı Fatih Yılmaz ise Dilek Özçelik'e destek amacıyla saçlarını kestirdiklerini belirterek, "Umarım hoşuna gitmiştir." diye konuştu.

Takım oyuncularından Volkan Korkmaz da futbolculuğu yanında aynı zamanda erkek kuaförlüğü yaptığını belirterek, böyle bir fedakarlığı yapan arkadaşlarına destek vererek, saçlarını kestirdiğini belirtti.

Korkmaz, "Kanser hastalarına acil şifalar dilerim. Dilek kardeşimize selamlar gönderiyorum. Saçlarımızı üç numarayla kestik." şeklinde konuştu.