Deepo’da ‘tarih Kokan Antalya’ Fotoğraf Yarışması

Deepo Outlet Center tarafından düzenlenen ve Antalya’nın tarihi geçmişini yansıtacak ‘Tarih Kokan Antalya’ konulu fotoğraf yarışması devam ediyor.

Deepo’da ‘tarih Kokan Antalya’ Fotoğraf Yarışması
Deepo Outlet Center ve Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFAD) işbirliğinde gerçekleştirilen yarışmada Antalya’nın yöresel, kültürel ve tarihi özellikleri ön plana alınıyor.

Yarışmanın Seçil Kurul Üyesi üyelerinden olan Mustafa Mutlutürk yarışmaya ‘Tarih Kokan Antalya’ isminin verilmesinin tesadüf olmadığını, Antalya çevresinde çok sayıda tarihi mekan olduğunu söyledi.

Mutlutürk bu yarışmaya katılanlardan sadece tarihi mekanların taşını ve sütunlarını değil, tarihi yerlerde mevcut olan yaşamı yansıtmalarını istediklerini anlattı. Yarışamaya fotoğraf sunacak kişilerin tarihi mekanlarda uzun süreli bir çalışma yapması gerektiğini söyleyen Mutlutürk “Bu bir fotoğrafçının arşivinden çıkarıp sunabileceği bir fotoğraf değil. Fotoğrafçının araştırması ve bir yaşam hikayesi bulması lazım. Fotoğraflarda bir yaşam olacak ve o yaşam bir tarihi mekanla bütünleşmiş olacak” dedi.

Yarışmaya herkesin katılabileceğini belirten Mutlutürk portre gibi fotoğraflarla yarışmaya katılacak kişilerin de ilerde sorun yaşamamaları için portre sahibinden izin almaları gerektiğini kaydetti.

Başka bir Seçil Kurul Üyesi Giray Ercenk ise Antalya’nın tarihi ve doğası ile tanındığını ve turizm için çok önemli bir mekan olduğunu hatırlatarak tarihi yerlerin turizmin gelişimine büyük katkı sağladığını söyledi.

Tarih konulu bir fotoğraf yarışmasının bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenmesinin çok önemli bir husus olduğunu kaydeden Ercenk “Böyle bir konuyu bir sivil kuruluşun dikkate alması çok güzel. Bu fotoğraf yarışmasının ticari bir boyutu var. Antalya’nın tarihi bilgilerinin paylaşılması ile turizme katkı sağlanıyor. Bu da tarihi yerlerin fotoğraflanması ile yapılıyor” dedi.

Fotoğraf yarışmasına katılacak fotoğraflarda tarih incileri görmek istediğini beliren Ercenk Karain mağarasından günümüze kadar gelen insan hayatını, yaşam kalıntılarını, bir Yörük çadırı, mağarada bulunabilecek teşti veya cami, kilise kalıntıları gibi tarihi incileri değerlendireceklerini kaydetti.

Yarışma için başvurular 26 Nisan 2013 tarihinde sona erecek. Yarışmaya katılan eserler akademisyen ve fotoğraf sanatçılarından oluşan bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler ise www.deepo.com.tr ve www.anfad.org.tr adreslerinden ulaşabilirler.
Kaynak: İHA