Gafsad’ın 25. Yıl Etkinlikleri

GAFSAD 25. yıl etkinlikleri kapsamında Canan Yaşar’ın, ‘Batman’da Tandır’ fotoğraf sergisi protokol üyelerinin katılımıyla açıldı.

Gafsad’ın 25. Yıl Etkinlikleri
Sergi, Güzel Sanatlar Sergi Salonunda Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ve fotoğraf severlerin katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Canan Yaşar, Batman’da kadınların ekmek yaptığını, bunun için kendi tandırlarını ürettiklerini ve bu işten gelir elde etiklerini söyledi.

Bu sergiyi açmak için Batman’a çok sayıda seyahat eden ve çekim yapan Yaşar, bu sergiyi hazırlamaktaki amacının bilinmeyen tandır ekmeği yapımını belgelemek ve bir fotoğrafçı gözüyle izleyicilere aktarmak olduğunu sözlerine ekledi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise açılışta yaptığı konuşmada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara verdiği değerin artık yavaş yavaş hayata geçtiğini, kadınların yaşamın her alanında aktif olduğunu, sanatta da kadınların ön planda olduğunu görmenin kendisini memnun ettiğini dile getirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat’da yaptığı konuşmada, serginin bu sezonda Güzel Sanatlar Galerisinde açılan 12. sergi olduğunu bundan sonra da aynı yoğunluğun devam ederek sezon sonunda sergi sayısının 24’e ulaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

GAFSAD Başkan Yardımcısı Mustafa Özgün, derneğin kuruluşunun 25. Yılı nedeniyle düzenlenen etkinliklerin yoğun bir programla devam edeceğini ve bir kadın fotoğrafçının sergisini açmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kaynak: İHA