İl Müftüsü Yıldırım'dan Vali Balkanlıoğlu'na Ziyaret

Afyonkarahisar Müftüsü İsmail Yıldırım, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, Kutlu Doğum Haftası'nın tüm Türkiye'de olduğu gibi Afyonkarahisar'da da resmi kurum ve sivil toplum kuruluşları tarafından birbirinden güzel etkinliklerle kutlandığını belirtti.

İl müftülüğünün de bu konuda ilim sahibi olan hocaları Afyonkarahisar'a davet ederek, Peygamberimiz'in örnek yaşantısının en iyi şekilde anlatıldığını bildiren Balkanlıoğlu, "Bu konuda da birçok kitaplar bastırmışlar. Etkinlikler dahilinde Kur-an'ı Kerim ziyafetleri, panel, tasavvuf müziği konseri ve daha birçok güzel organizasyonlar var. Bunların yanında bu yılın başka bir özelliği var, o da Peygamberimiz'in genel anlamda anlatılmasının yanında, belli bir özelliği üzerinde durularak ve o özelliğinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak."

Yıldırım ise il müftülüğü tarafından yapılacak "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri hakkında Balkanlıoğlu'na bilgi verdi.

"Peygamberimiz'in örnek hayatını güzel bir şekilde konuşmak, öğrenmek ve insanımıza bunu aktarmak istiyoruz" diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Peygamberimiz sadece yaşadığı döneme değil kıyamete kadar bütün insanlığa ışık tutan, Allah'ın Kuran-ı Kerim'deki ifadesiyle 'Işık Saçan Bir Nur' ve yol göstericidir. Bütün insanlık ve hatta bütün canlılara örnek olan Peygamberimiz'in davranışlarını, tüm vasıflarını öğrenmek, tüm insanlık için huzur kaynağıdır. Bunu büyük önem arz eden 'İnsan Onuru' konulu etkinliklerimizle Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bu anlamda devlet büyüklerimizin ve tüm Afyonkarahisarlıların desteklerini bekliyoruz.''

Daha sonra Yıldırım, Balkanlıoğlu'na İslam İlmihali'nin ve Türkçe mealli Kur-an'ı Kerim'in bulunduğu bir kitap seti hediye etti.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA