Mşü Rektörlük Binasında Gazeteciler İçin Basın Merkezi Kuruldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Muş ziyaretini takip edecek, yerel ve ulusal basın temsilcileri için, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlük binasında, basın merkezi oluşturuldu.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak Cumhurbaşkanı Gül'ü en iyi şekilde ağırlayacaklarını söyledi.

İnanç, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız yarın ilimize ve üniversitemize teşrif edecek. Üniversitemizde hazırlıklarımızı tamamladık. 5 temel atma projemiz, 4 açılış mekanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretine hazır. Cumhurbaşkanımız, 7 bin 500 metre karelik kapalı alan sahip olacak kongre ve kültür merkezinin temelini atacak. Kendileri adına 10 bin fidan dikerek oluşturduğumuz 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ormanı'na, künyelerinin olduğu bir mavi ladin dikecekler. 40 kişilik öğrenci konseyi başkanı ve not ortalaması 3.80'nin üzerinde olan öğrencilerimizle bir araya gelecekler."

Çalışmalar hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e brifing vereceklerini de belirten İnanç, sonrasında makam ziyaretinin olacağını belirtti.

Programı takip edecek olan basın mensupları için basın merkezi kurduklarını ifade eden Rektör İnanç, şunları aktardı:

"Gerek yerel gerek ulusal basından çok sayıda basın mensubumuz, programa iştirak edecek. Üniversite olarak kendilerine 50 kişilik bir basın merkezi oluşturduk. Burada yazıcısından tutunda, kablolu ve kablosuz internet imkanı bulunacak. Merkezde programımızı takip eden basın mensuplarımız çok rahat bir şekilde çalışabilecek. Bu geziyi Muş'a ve Muşlu'ya yakışır bir şekilde sonlandırmak istiyoruz."

Öte yandan Muş merkezde de hazırlıklar devam ediyor. Belediye Cumhurbaşkanı Gül'ün halka hitap edeceği Belediye Meydanını, caddeleri, geliş gidiş güzergahlarını, yüzlerce bayrakla süsledi.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA