Meclis'te zebani tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda CHP’li Kamer Genç ile AK Parti’li Ramazan Can arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Meclis'te zebani tartışması
Can, “Siz kaçın, ben sizi kovalayacağım, ta cehennemin kapısına kadar götüreceğim sizi” diyen Genç 'e “Sen zebani misin? Cehennem zebanisi misin?” sorusunu yöneltti.

Genel Kurul 'da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 'ın sözlü sorularını yanıtlamaması üzerine söz alan Genç 'in konuşması şu diyalogların yaşanmasına neden oldu:

SİZİ KOVALAYACAĞIM

Kamer Genç: Bekir Bey çok özenle, sorularıma cevap vermemek için kaçtı; çünkü benim sorularımda AKP 'nin yaptığı büyük yolsuzluklar var. Bu yolsuzlukları zaten kendisi de bildiği için cevap vermedi. Sekiz sorum vardı. Tabii bu AKP 'li bakanların özel davranışıdır. Bana, sorularıma cevap vermemek üzerine kaçıyorlar. Siz kaçın, ben sizi kovalayacağım. Ta cehennemin kapısına kadar götüreceğim sizi. Cehennemin kapısında da yakalayacağım sizi. Diyeceğim ki, 'Ey bu cennetin, cehennemin kapısını tutanlar, buraya onları sokmayın, burada yerleri yok '.
Ramazan Can: Sen zebani misin? Cehennem zebanisi misin?
Kamer Genç: Bedelini size ödeteceğim.
AK Partili Recep Özel: Ödet bakalım, nasıl ödeteceksin zebani?

ÇINGIRAK YAPACAĞIM


Kamer Genç: Bu soruları böyle çıngırak yapıp boynunuza asacağım sizin. Bu bakanlar cevap vermiyor.
Bekir Bozdağ: Genç her zaman kendisine yakışan üslupta konuşmayı tercih etti.
Kamer Genç: Bak Bekir, sorularımı seçtin seçtin geçtin. Niye sıradan cevap vermiyorsun? Yine geçtin cevap vermedin.
Bekir Bozdağ: Sizin sorduğunuz sorular cevabı verilmeyecek sorular değil. Hesabını veremeyeceğimiz bir işimiz yok. Abdestimizden hiç şüphemiz olmadı bugüne kadar. Eğer Başkan süre verse, ben burada bütün diğer soruları cevaplamaya hazırım.”